Ski- og snowboardlinjen

På ski- og snowboardlinjen får du en unik mulighed for at udvikle dit skiløb sammen med dine højskolevenner og med hjælp fra meget kompetente undervisere – læs mere om hver enkelt nederst på siden. Uanset dit udgangspunkt vil du løfte dit niveau mærkbart.

Ski- og snowboardlinjen kan vælges uafhængigt af dine andre fag, da undervisningen vil ligge som timer ud over dit skema.

I foråret består ski- og snowboardlinjen af tre uger på ski.

Uge 1 og 2: De to første uger tager vi til en destination i Alperne. Den første uge er ren skilinje-nørderi, hvor du har mulighed for at tage Danmarks Skiforbunds Alpine Klubinstruktør-uddannelse. Du kan også vælge at fokusere på at forbedre din egen teknik på ski eller snowboard. I anden uge kommer hele højskolen ned på pisterne, og så bliver der endnu mere fokus på det store fællesskab.

Uge 3: Turen går til et mere unikt ski-terræn, hvor de nye tilegnende færdigheder kan udfordres og udvikles. De sidste år har vi været i Canada, hvor offpiste er noget helt specielt.

Kontakt højskolen for at høre mere om, hvor de næste skiture går hen, og hvad de koster.

ski på idrætshøjskolen aarhus


Banff i Canada

Er du ski- og/eller snowboardentusiast og tosset med offpiste skiløb, skal og må du bare opleve Canada!

I foråret går turen til Banff i Canada. Banff ligger midt i en af Canadas største nationalparker, The Canadian Rockies, og har i mange år været en perle for skientusiaster. Her pryder den flotteste idylliske natur med American Elks gående i gaderne, og en bevidsthed om at de sorte bjørne og grizzly bjørne bor rundt omkring i bjergene. De er dog sædvanligt i vinterhi på dette tidspunkt.

I Banff skal vi på skieventyr i især de to store områder Sunshine Village og Lake Louise. Derudover holder vi en dag åben, hvor vi eksempelvis vil kunne tage til Kicking Horse, som er kendt for sit fremragende offpiste skiløb. Vi transportere os rundt i vores egne lejede minibusser.

Pointen med at tage til Canada er først og fremmest den helt fantastisk tørre sne, som især befinder sig i Banff og Rocky Mountains. Indholdet af vand i sneen er ganske enkelt mindre end i Europa og giver dermed den berømte champagne-powder. Derudover er en meget stor del af skiområderne lagt ud til offpiste skiløb.

Udover det ultimative skiløb er canadiernes venlighed og serviceindstilling helt unik ift. europæiske standarder. Kulturen indebærer eksempelvis at ingen træder på ens ski i liftkøen, ingen moser foran, liftpasserne er smilende og disker ofte op med quizzer ved liftstationerne.

 

Vi skal bo på Canalta Lodge i Banff by, hvor morgenmaden er inkluderet. Aftensmaden køber vi ude. Tjek stedet ud her: http://www.canaltalodge.com/


Tidligere elever om turen  til Canada med Ski- og snowboardlinjen

“Man skal tage med ski- og snowboardlinjen til Canada, hvis man ønsker en helt unik skioplevelse. Den fantastiske sne og den smukke natur er noget du bare ikke finder på samme måde i Europa. Derudover er der et helt fantastisk sammenhold på ski- og snowboardlinjen, som fuldender oplevelsen totalt.”Magnus, årgang 49F

“Man skal tage til Canada for at få en unik oplevelse. Kulturen er helt anderledes i forhold til europæisk skiløb både i forhold til sne, men lige så meget i forhold til den generelle service. Derudover fuldendes skioplevelsen med den helt fantastiske natur.”

Johan, årgang 49F

“Canada gav mig muligheden for at udfordre mit skiløb. Det er et sted med de bedste forudsætninger for at gøre ens skiløb bedre og uanede mængder af pister og off-pister der bare venter på at blive kørt.”

Lasse, årgang 47F

“For those with a passion for skiing and snowboarding considering going to Canada, I strongly encourage you to go for it. It will truly be an unforgettable experience. You’ll be trying new things everyday that push you beyond your comfort zone, making you a braver person and a much better skier. If not just to improve your skills in the sport, go for the new travel experience.”Sabrina, årgang 49F

Læs mere  her om rejser på IHÅ

Skiinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres skiløb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og sikkert skiløb.

Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers skierfaring.skiinstruktør idrætshøjskolen aarhus

Indendørs Skitræning i Aarhus

Inden vi rejser træner vi i Jyllands eneste indendørs skiarena. Her finpudses teknikken i et fantastisk undervisningsmiljø, hvor du hele tiden kan se dig selv i spejlet. Derudover er der mulighed for at træne koordination, balance og styrke i Aarhus Springcenter, hvor rammerne er helt perfekte til formålet. Der vil også være indlagt teori i eksempelvis lavinelære og vedligehold af udstyr.indendørs skitræning idrætshøjskolen aarhus

Offpiste

Skolen råder over lavinesikkerhedsudstyr, som I bliver instrueret i at bruge, hvis I skal med ud og køre offpiste. Der vil også være både teoretisk og praktisk gennemgang af, hvilke forholdsregler man skal tage sig, når man bevæger sig uden for pisternes afmærkninger. Som belønning får man nogen af de fedeste skioplevelser i sit liv.
I Canada er der mulighed for catskiing og heliskiing. Ved catskiing får man sin egen prepareringsmaskine stillet til rådighed en hel dag i en område uden lifte. Så er det bare med at nyde sneen, stilheden og naturen i det fantastisk smukke landskab. Hvis du vil have sådan en oplevelse er det dog med at have sparet lidt op. Catskiing koster normalt 2.500-3.000 kr.


Videoen her byder på glimt fra skituren til Hintertux, Østrig i efteråret 2017.

Dine undervisere på ski- og snowboardlinjen

Jacob Struve Nielsen

Du får udvikling af dit skiløb for alle pengene, når du kører med Jacob.

Jacob træner til dagligt de alpine ungdomsskiløbere i portskiløb i Aarhus Skiklub, og har trænet sin egen datter, som nu kører på det danske U16 skilandshold. Han er både uddannet Professionel Alpin Skiinstruktør i Den Danske Skiskole (PSI) og har gennemgået den norske skilæreruddannelse i alpint og telemark.

René Schmidt

Rene er uddannet instruktør i både ski og snowboard og elsker at give den gas på hele bjerget med både ét og to brædder under fødderne. Så hvad enten du vil i parken, køre grøn til sort piste eller cruise i dybsneen, så er du garanteret forrygende oplevelser, når I kører sammen.

Rene er uddannet Snowboardlærer og skiinstruktør i den østrigske skiskole.

Michael Pilgaard

Michael Pilgaard

Vil du lære at køre et teknisk og stilrent skiløb, så er Michael trænet og uddannet i den højt estimerede østrigske skiskole, hvor han har undervist i 10 sæsoner.

Michael er uddannet Landesschilehrer i den østrigske skiskole.

Jakob Mønsted

Jakob mestrer både alpine ski og telemark på højt niveau og underviser i begge.

Med Jakob er du sikker på seriøs sjov i gaden (sneen) med oplevelser både på pisten og udenfor pisten alt afhængigt af dit niveau og forholdene. Jakob er uddannet Professionel Skiinstruktør i Den Danske Skiskole og Telemarkinstruktør i Norge.