Ski- og snowboardlinjen

På ski- og snowboardlinjen får du en unik mulighed for at udvikle dit skiløb sammen med dine nye venner og med hjælp fra meget kompetente undervisere. Uanset dit udgangspunkt vil du løfte dit niveau mærkbart. Ski- og snowboardlinjen kan vælges uafhængigt af dine andre fag da undervisningen vil ligge som ekstra timer i dit skema.

I foråret består skilinjen af tre uger på ski. De to første uger tager vi til en destination i Alperne. Den første uge er ren skilinje-nørderi, hvor du har mulighed for at tage Danmarks Skiforbunds Alpine Klubinstruktør-uddannelse. Du kan også vælge at fokusere på at forbedre din egen teknik på ski eller snowboard. I anden uge kommer hele højskolen ned på pisterne, og så bliver der endnu mere fokus på det store fællesskab.

ski på idrætshøjskolen aarhus


Ud i verden på ski

I den tredje rejseuge på ski- og snowboardlinjen drager vi ud i verdenen. Tidligere år er vi rejst til Whistler Blackcomb i British Columbia, Canada. Whistler Blackcomb er flere gange blevet kåret til Nordamerikas bedste skiområde. I den tredje rejseuge bruger vi også vores nyligt forbedrede evner til at opleve de anderledes og fantastiske pister og sne, som vi finder ude i verden. Forhåbentligt får vi noget pudder at køre i.

Kontakt venligst højskolen for at høre mere om, hvor de næste skiture går hen og, hvad det koster at komme med.

Læs mere om rejser på IHÅ

Skivideo

Videoen her byder på glimt fra skituren til Valloire, Frankrig i januar 2015.Skiinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres skiløb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og sikkert skiløb.

Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers skierfaring.


skiinstruktør idrætshøjskolen aarhus

indendørs skitræning idrætshøjskolen aarhus

Indendørs Skitræning i Aarhus

Inden vi rejser træner vi i Jyllands eneste indendørs skiarena. Her finpudses teknikken i et fantastisk undervisningsmiljø, hvor du hele tiden kan se dig selv i spejlet. Derudover er der mulighed for at træne koordination, balance og styrke i Aarhus Springcenter, hvor rammerne er helt perfekte til formålet. Der vil også være indlagt teori i eksempelvis lavinelære og vedligehold af udstyr.


Offpiste

Skolen råder over lavinesikkerhedsudstyr, som I bliver instrueret i at bruge, hvis I skal med ud og køre offpiste. Der vil også være både teoretisk og praktisk gennemgang af, hvilke forholdsregler man skal tage sig, når man bevæger sig uden for pisternes afmærkninger. Som belønning får man nogen af de fedeste skioplevelser i sit liv.
I Canada er der mulighed for catskiing og heliskiing. Ved catskiing får man sin egen prepareringsmaskine stillet til rådighed en hel dag i en område uden lifte. Så er det bare med at nyde sneen, stilheden og naturen i det fantastisk smukke landskab. Hvis du vil have sådan en oplevelse er det dog med at have sparet lidt op. Catskiing koster normalt 2.500-3.000 kr.


Lærerne på ski- og snowboardlinjen

Jakob Mønsted
Som uddannet ski-, kajak- og klatreinstruktør med stor erfaring er Jakob Mr. Outdoor på IHÅ. Vær forberedt på at blive overhalet af hans 6-årige søn på pisterne.

Morten Lund
Morten underviser på Skilinjen og i Crash. Han er kvalificeret til at uddanne nye skiinstruktører.

René Schmidt
Underviser på Skilinjen og i Triathlon, Outdoor og Crash. René er også ofte frontman når lærerbandet spiller op til fest.

Michael Pilgaard

Michael Pilgaard
Underviser i ski og surf.
Uddannet østrigsk Landeschilehrer med stor undervisningserfaring.

Jacob Struve Nielsen
Er en mand af mange talenter og udover at undervise på Skilinjen lærer han også fra sig i håndbold, tennis og drama.