Ski- og snowboardlinjen

På ski- og snowboardlinjen får du en unik mulighed for at udvikle dit skiløb sammen med dine nye venner og med hjælp fra meget kompetente undervisere. Uanset dit udgangspunkt vil du løfte dit niveau mærkbart. Ski- og snowboardlinjen kan vælges uafhængigt af dine andre fag da undervisningen vil ligge som ekstra timer i dit skema.

I foråret består skilinjen af tre uger på ski. De to første uger tager vi til en destination i Alperne. Den første uge er ren skilinje-nørderi, hvor du har mulighed for at tage Danmarks Skiforbunds Alpine Klubinstruktør-uddannelse. Du kan også vælge at fokusere på at forbedre din egen teknik på ski eller snowboard. I anden uge kommer hele højskolen ned på pisterne, og så bliver der endnu mere fokus på det store fællesskab.

ski på idrætshøjskolen aarhus


“Canada gav mig muligheden for at udfordre mit skiløb. Det er et sted med de bedste forudsætninger for at gøre ens skiløb bedre og uanede mængder af pister og off-pister der bare venter på at blive kørt.”

– Lasse Greve, årgang 47FUd i verden på ski

I den tredje rejseuge på ski- og snowboardlinjen sætter vi retning mod et skiterræn der byder på gode muligheder for off-pist. Tidligere år har destinationen været Whistler Blackcomb i British Columbia, Canada, som flere gange er blevet kåret til Nordamerikas bedste skiområde. På denne tur bruger vi vores nyligt forbedrede evner til at opleve de anderledes og fantastiske pister og sne.

Kontakt højskolen for at høre mere om, hvor de næste skiture går hen og, hvad det koster.

Læs mere om rejser på IHÅ

Skivideo

Videoen her byder på glimt fra skituren til Hintertux, Østrig i efteråret 2017.skiinstruktør idrætshøjskolen aarhus

Skiinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres skiløb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og sikkert skiløb.

Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers skierfaring.indendørs skitræning idrætshøjskolen aarhus

Indendørs Skitræning i Aarhus

Inden vi rejser træner vi i Jyllands eneste indendørs skiarena. Her finpudses teknikken i et fantastisk undervisningsmiljø, hvor du hele tiden kan se dig selv i spejlet. Derudover er der mulighed for at træne koordination, balance og styrke i Aarhus Springcenter, hvor rammerne er helt perfekte til formålet. Der vil også være indlagt teori i eksempelvis lavinelære og vedligehold af udstyr.


Offpiste

Skolen råder over lavinesikkerhedsudstyr, som I bliver instrueret i at bruge, hvis I skal med ud og køre offpiste. Der vil også være både teoretisk og praktisk gennemgang af, hvilke forholdsregler man skal tage sig, når man bevæger sig uden for pisternes afmærkninger. Som belønning får man nogen af de fedeste skioplevelser i sit liv.
I Canada er der mulighed for catskiing og heliskiing. Ved catskiing får man sin egen prepareringsmaskine stillet til rådighed en hel dag i en område uden lifte. Så er det bare med at nyde sneen, stilheden og naturen i det fantastisk smukke landskab. Hvis du vil have sådan en oplevelse er det dog med at have sparet lidt op. Catskiing koster normalt 2.500-3.000 kr.


Dine undervisere på ski- og snowboardlinjen

Jacob Struve Nielsen

”Skiløb er sport. Når du træner og øver dig bliver du lynhurtigt bedre, ligesom i håndbold eller fodbold”

Med sin brændende interesse for knivskarpt pisteskiløb og slalom i porte, får du udvikling af dit skiløb for alle pengene, når du kører med Jacob.

Jacob træner til dagligt de alpine ungdomsskiløbere i portskiløb i Aarhus Skiklub, og har trænet sin egen datter, som nu kører på det danske U16 skilandshold.

Han er både uddannet Professionel Alpin Skiinstruktør i Den Danske Skiskole (PSI) og har gennemgået den norske skilæreruddannelse i alpint og telemark.

Jacob er instruktør og medejer af Skiarena i Aarhus.

Det er Jacob, der står for skilinjen på IHÅ.

René Schmidt

Kan alt, gør alt er det der kendetegner Rene. Både på ski og snowboard. Rene er uddannet instruktør i begge og elsker at give gas på hele bjerget med både ét og to brædder under fødderne. Så hvad enten du vil i parken, køre grøn til sort piste eller cruise i dybsneen, så er du garanteret forrygende oplevelser, når I kører sammen.

Rene er uddannet Snowboardlærer og skiinstruktør i den østrigske skiskole.

Morten Lund

”Skiløb skal være sjovt og udfordrende, for så udvikler du dig helt naturligt.”

Uanset hvilket niveau og hvor hurtigt du kører på kan du glæde dig til at køre sjovt på ski med Morten. Han har undervist alt fra begynderskiløbere til dem der uddanner skiinstruktører, og har stået på ski over hele verden. Han er demoløber på det Danske Interski landshold, hvor han er med til at udvikle den pædagogik, som Den Danske Skiskole bruger i uddannelsen af skiinstruktører.

Morten er uddannet Landesskilehrer i Østrig, uddanner i Den Danske Skiskole og Telemarkinstruktør i Norge.

Jakob Mønsted

Glad og super dygtig på ski af enhver slags – det beskriver Jakob bedst. Jakob mestrer både alpine ski og telemark på højt niveau og underviser i begge. Desuden går han aldrig af vejen for en god skitour, hvor der er udsigt til lidt pulversne.

Med Jakob er du sikker på seriøs sjov i gaden (sneen) med oplevelser både på pisten og udenfor pisten alt afhængigt af dit niveau og forholdene.

Jakob er uddannet Professionel Skiinstruktør i Den Danske Skiskole og Telemarkinstruktør i Norge.

Michael Pilgaard

Michael Pilgaard

Hvis du vil lære at køre et teknisk og stilrent skiløb, så er Michael trænet og uddannet i den højt estimerede østrigske skiskole, hvor han har undervist i 10 sæsoner. Når du kører med Michael, er du udover kæmpe inspiration på ski, sikker på en skianekdote eller to fra bjergene. Han elsker at køre kortsving i alle terræner og kører gerne fra top til bund i et hug.

Michael er uddannet Landesschilehrer i den østrigske skiskole og arbejder til dagligt i pedelteamet på IHÅ, hvor du også kan møde ham.