Ski- og snowboardlinjen

På ski- og snowboardlinjen får du en unik mulighed for at udvikle dit skiløb sammen med dine nye venner og med hjælp fra meget kompetente undervisere. Uanset dit udgangspunkt vil du løfte dit niveau mærkbart. Ski- og snowboardlinjen kan vælges uafhængigt af dine andre fag da undervisningen vil ligge som ekstra timer i dit skema.

I foråret består skilinjen af tre uger på ski. De to første uger tager vi til en destination i Alperne. Den første uge er ren skilinje-nørderi, hvor du har mulighed for at tage Danmarks Skiforbunds Alpine Klubinstruktør-uddannelse. Du kan også vælge at fokusere på at forbedre din egen teknik på ski eller snowboard. I anden uge kommer hele højskolen ned på pisterne, og så bliver der endnu mere fokus på det store fællesskab.

ski på idrætshøjskolen aarhus


“Canada gav mig muligheden for at udfordre mit skiløb. Det er et sted med de bedste forudsætninger for at gøre ens skiløb bedre og uanede mængder af pister og off-pister der bare venter på at blive kørt.”

– Lasse Greve, årgang 47FUd i verden på ski

I den tredje rejseuge på ski- og snowboardlinjen sætter vi retning mod et skiterræn der byder på gode muligheder for off-pist. Tidligere år har destinationen været Whistler Blackcomb i British Columbia, Canada, som flere gange er blevet kåret til Nordamerikas bedste skiområde. På denne tur bruger vi vores nyligt forbedrede evner til at opleve de anderledes og fantastiske pister og sne.

Kontakt højskolen for at høre mere om, hvor de næste skiture går hen og, hvad det koster.

Læs mere om rejser på IHÅ

Skivideo

Videoen her byder på glimt fra skituren til Hintertux, Østrig i efteråret 2017.skiinstruktør idrætshøjskolen aarhus

Skiinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres skiløb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og sikkert skiløb.

Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers skierfaring.indendørs skitræning idrætshøjskolen aarhus

Indendørs Skitræning i Aarhus

Inden vi rejser træner vi i Jyllands eneste indendørs skiarena. Her finpudses teknikken i et fantastisk undervisningsmiljø, hvor du hele tiden kan se dig selv i spejlet. Derudover er der mulighed for at træne koordination, balance og styrke i Aarhus Springcenter, hvor rammerne er helt perfekte til formålet. Der vil også være indlagt teori i eksempelvis lavinelære og vedligehold af udstyr.


Offpiste

Skolen råder over lavinesikkerhedsudstyr, som I bliver instrueret i at bruge, hvis I skal med ud og køre offpiste. Der vil også være både teoretisk og praktisk gennemgang af, hvilke forholdsregler man skal tage sig, når man bevæger sig uden for pisternes afmærkninger. Som belønning får man nogen af de fedeste skioplevelser i sit liv.
I Canada er der mulighed for catskiing og heliskiing. Ved catskiing får man sin egen prepareringsmaskine stillet til rådighed en hel dag i en område uden lifte. Så er det bare med at nyde sneen, stilheden og naturen i det fantastisk smukke landskab. Hvis du vil have sådan en oplevelse er det dog med at have sparet lidt op. Catskiing koster normalt 2.500-3.000 kr.


Dine undervisere på ski- og snowboardlinjen

Jacob Struve Nielsen
Jacob er ansvarlig for ski- og snowbaordlinjen og har mange års erfaring fra skiverden med forskellige uddannelser og trænerfunktioner.

  • Uddannet PSI’er fra Den Danske Skiskole og skiinstruktør i langrend, telemark og alpin fra Den Norske Skiskole.
  • Træner for Aarhus Skiklubs alpin raceteam.
  • Instruktør og medejer af Skiarena Aarhus.
  • Følger sin datter rundt til diverse konkurrencer i aplinrace.

René Schmidt
René underviser primært i snowboard, men er også en habil skiløber.

  • Uddannet østrigsk Antwärter Skiinstruktør

Morten Lund
Morten underviser i ski på ski- og snowboardlinjen.

Jakob Mønsted
Jakob er erfaren i skiterrænet og har flere instruktøruddannelse i rygsækken:

  • PSI’er fra Den Danske Skiskole
  • Alpin skilærer i Østrig
  • Elitetræner i telemark fra Norsk Skiforbund

Derudover er Jakob også underviser på Outdoor, hvor langrend er en del af forårsopholdet.

Michael Pilgaard

Michael Pilgaard
Michael har stor skierfaring fra 10 sæsoner på alpinski.

  • Uddannet østrigsk Landeskilehrer.