Din dag på IHÅ - Idrætshøjskolen Aarhus
Din dag på IHÅ

En dag fyldt med idræt, musik og fællesskab

En typisk dag på IHÅ begynder med, at dit vækkeur ringer lidt i 7, hvorefter du hopper i noget tøj og går over til morgenmad. Der er morgenmad fra kl. 7.00 – 7.30. Hvis dit team har pligter i køkkenet eller rengøring på fællesområder, mødes du med de andre i teamet inden morgenmad og får gjort jeres opgaver i fællesskab.

Kl. 8 starter undervisningen, der hver morgen har noget med idræt at gøre. Du har enten et Fysisk Fag eller et Idrætsfag, som kører indtil ca. kl. 10, hvor der serveres kaffe, te, frugt og knækbrød. Måske benytter du pausen til et hurtigt bad, afhængig af hvilke timer du har haft, eller hvad du skal fortsætte med.

Kajakpolo

Tid til at få fyldt depoterne op

Kl. 11.30 slutter formiddagens undervisning, og så står køkkenet klar med frokost kl. 12. Frokosten består ofte af en lun ret med salat, pålæg og brød. Inden der bliver sagt velbekomme, giver dagens vagtlærer eventuelle beskeder. Hvis dit team har køkkentjans, hjælper I med at rydde ud og vaske op efter frokosten.

Kl. 13.30 er der undervisning igen. Nogle dage er det idræt, andre dage valgfag eller kulturfag. Midt på eftermiddagen er der pause med kaffe, te, brød og frugt. Når din eftermiddagsundervisning er ovre omkring kl. 16, har du fri leg til at gøre, hvad du har lyst til. Du kan for eksempel tage et Tilbudsfag, øve på guitar, træne i styrkelokalet, slappe af, spille brætspil osv.

Køkkenet

Hyggelige højskoleaftener

Kl. 18 er der varm aftensmad, og derefter er der igen fritid. Ugens værtsteam kan have planlagt nogle sjove, skæve aktiviteter , som du kan vælge at deltage i.

Hver onsdag er der dog højskoleaften, der kan bestå af foredrag eller musikindslag. Den sidste højskoleaften i måneden er der vores såkaldte “Live Café”, hvor alle har mulighed for at optræde på scenen, mens der selvfølgelig også afholdes fester i vores foredragssal.

Højskolens hovedbygning samt haller er åbne hver dag indtil kl. 23.

Teams og pligter

Når du hører ordet ”pligter”, kan det godt være lidt afskrækkende i første omgang, men det er nu ikke så slemt, som man skulle tro. På IHÅ er du en del af fællesskabet, og du er med til at få fællesskabet til at fungere. Du bliver en del af et team, og sammen med dine teamkammerater får du en række tjanser, I skal udføre i de uger, det er jeres tur. Der er køkkentjans, oprydnings- og rengøringsstjans, og så vil hvert team også på skift være værter i en uge og stå for forskellige aktiviteter. De forskellige tjanser er alle fordelt ud fra det princip, at de ikke skal optage din fritid. Så det er altså lettere opgaver, som du kan udføre inden for rimelig tid, og som ikke kræver al din energi. Under dit ophold er dig og din roomie også ansvarlige for at holde jeres værelse pænt og rent, men det gør vi nemt for dig. Du får nemlig udleveret alle de rengøringsmaterialer, du skal bruge, og der er rent sengetøj til dig hver 14. dag. Det beskidte træningstøj kan du i øvrigt frit vaske i vaskekælderen.

masser af plads til fritid og pauser

Fritiden på IHÅ er jeres egen. Der er masser af den, men inden I ser jer om, er den fyldt op med alle mulige spændende aktiviteter. Måske hjælper du med at arrangere en temafest, eller også skal der øves med bandet inden næste Live Café.

Den obligatoriske undervisning foregår fra omkring 8 til 16, og derefter har I fri. Ud over onsdag aften er alle aftener jeres egne. I weekender bliver mange elever på skolen, og her bestemmer man selvfølgelig selv, hvad man har lyst til at deltage i. Her er det også nemt at hoppe på cyklen eller i en bus ned til centrum og nyde en tur i biografen eller gå i butikker.

Og husk, pauserne er noget nær de vigtigste. Her har du tiden til at leve, til at reflektere over tilværelsen eller til at holde din ven eller kæreste i hånden.

Kortspil

Dit nye hjem

Som elev på IHÅ kommer du til at bo på dobbeltværelse med eget bad og toilet samme med en roomie, som du helt sikkert får et tæt forhold til. Ikke at I nødvendigvis opholder jer så meget på værelset, der sker nemlig så meget hele tiden. Men I vil alligevel komme til at få en tæt relation.

Der er det nødvendige på værelserne, og med jeres indsats kan de blive rigtig hyggelige, når I får pyntet op. Det er pigerne måske en smule bedre til end drengene, men vi har da også oplevet nogle fantastiske ’man caves’ pyntet op med for eksempel fodboldtrøjer og plakater.

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top