Basketball - Idrætshøjskolen Aarhus
basketball

sammen gør vi hinanden dygtigere

Basketball på IHÅ er for dig, der allerede brænder for et af verdens mest populære boldspil, eller for dig der bare er nysgerrig på sportsgrenen. Hos os vil du opleve et fantastisk træningsfælleskab, hvor vi gør en dyd ud af at gøre hinanden dygtigere til spillet – på lige netop det niveau, hvor vi hver især er. Fællesskab, høj faglighed, intense træninger, kampe og masser af højt tempo. Det er bare nogle af de ting, du vil opleve sammen med dine højskolevenner, hvis du vælger Basketball som et af dine idrætsfag.

Basketball-17

legende læringsmiljø

Du vil blive udfordret på basketball fundamentals, ball handling og skudoptimering i masser af kreative øvelser, der udfordrer alle elever. Dine individuelle færdigheder bliver trænet i et stærkt samarbejde med de andre, hvor smilet, pulsen og det legende element gør det sjovt at arbejde hårdt med din idræt. Din individuelle træning står i tæt relation til holdspillet, hvor disse bliver sat sammen i udfordrende holdrelaterede spilsituationer.

Rejser med Basketball

Mens du går på Idrætshøjskolen Aarhus har du mulighed for at komme med til Club La Santa på Lanzarote, hvor der blandt meget andet er rig mulighed for at spille en masse basketball i de lækreste omgivelser med fede faciliteter og i et skønt sommervejr. Derudover har vi også en lang række andre ture og rejser, det er muligt at komme med på.

bliv uddannet træner

Kunne du tænke dig selv at lære fra dig til store eller små, så har du som en del af basketundervisningen mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du blandt andet stifte bekendtskab med indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også tilegne dig viden om idrætsskader og opbygning af holdspil, hvilket er yderst brugbart fremadrettet.

Basketball-6

Danmarks mest intense træningsmiljø

Som elev på Idrætshøjskolen Aarhus lander du lige midt i en verden af basketball. Danmarks tophold Bakken Bears holder til i hallerne, som du kommer til at træne i, og din underviser Jakob Mønsted har selv vundet DM tre gange med selvsamme hold. Bakken Bears’ hjemmebane i baghaven betyder også, at du vil få mulighed for at se en række kampe i vores hjemlige liga. Og leder du efter et sted at spille ved siden af IHÅ, ja, så er det både muligt at spille i Bakken Bears som mand eller i Skovbakken Bears som kvinde.

Undervisere

Jakob Mønsted

Jakob Mønsted

Underviser i Basketball, Outdoor og Madmagasinet

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top