Horisont - Århus Idrætshøjskole
Horisont

Hvad kan vi lære, når vi bevæger os udover det, vi kender, og vores egne grænser?

I Højskolefaget Horisont bliver din horisont, som navnet antyder, udvidet. Det kan være horisonten i livet, men også tænkt i mere fysisk forstand. I faget her kan du lære dine egne grænser bedre at kende, men der bliver også kigget på tværs af fysiske landegrænser. Der mærkes efter, omgivelser bliver følt, og du som elev har medbestemmelse på, hvad der skal i fokus. Vi kigger ud i horisonten – hvordan gør andre og mere konkret, hvad gør vi på Idrætshøjskolen Aarhus? Faget foregår på engelsk, da Horisont er for både internationale og danske elever. Det kan være, du ønsker at øve dit engelske, hvor der i faget her er rig mulighed for at teste dine engelskkundskaber af.

DSC00466

Vi arbejder med danske og internationale dilemmaer

Du kan forvente en kombination af oplæg, debatter, selvstændigt arbejde, samarbejdsøvelser og ture ud af huset. Der tales og diskuteres blandt andet om sportspolitiske temaer, sociale medier, kønsdebatten, kultur, traditioner og historie – ud fra både danske og internationale perspektiver. 

Du kan også se frem til at arbejde med forskellige dilemmaer, som skal løses i bedste ’Mads & Monopolet ’-stil. Mod slutningen af opholdet vil der også være et fordybelsesforløb, hvor du får tid og rum til at dykke ned i noget litterært indhold inden for et selvvalgt emne om fx mode, mad, rejser – du bestemmer. Og så besøges diverse kultursteder som Dokk1, Godsbanen, Bazar Vest, Mindeparken eller sågar hopper vi en tur i bølgen blå.

Alt i alt vil dette Højskolefag udvide din horisont inden for en bred vifte af emner, dilemmaer og opgaver.

Undervisere

Mads Jakobsen

Mads Jakobsen

Underviser i Badminton, Ski & Snowboard, Horisont, Film & Medier

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top