Fitness - Idrætshøjskolen Aarhus
fitness

kom i dit livs form​

Vælger du Fitness som det ene af dine to Idrætsfag under dit ophold på IHÅ, så er du sikret det allerbedste fundament for at komme i dit livs form! Du vil blive undervist af dygtige instruktører med masser erfaring, og som brænder for faget. Med Fitness som det ene af dine Idrætsfag vil du have Fitness på dit skema to gange om ugen, men du har faktisk mulighed for at vælge det som begge dine Idrætsfag, og så har du pludselig Fitness fire gange om ugen! Uanset om du vælger det to eller fire gange om ugen, så er alle vores fitnessfaciliteter selvfølgelig altid til fri afbenyttelse.

Fitness

Faciliteter i topklasse

Som elev på IHÅ er der et hav af faciliteter til at dyrke fitness. Vi råder over det sagnomspundne Frank’s Gym, et nyere fitnesscenter i vores Multihus, et udendørs crossfit-område og vores aktivitetshal. Uanset om du er i humør til at se tv på en kondicykel, eller om det er tid til at lave den ondeste WOD med fuld musik på højtalerne, så har vi stedet til din træning.

Se videoen for at få et indblik i en time med knald på i Frank´s Gym.

Rejser med Fitness

Mens du går på Idrætshøjskolen Aarhus, kan du blandt andet komme med til Club La Santa på Lanzarote, hvor der er rig mulighed for at dyrke fitness i de lækreste omgivelser med fede faciliteter og i et skønt sommervejr. Derudover har vi også en lang række andre ture og rejser, som det er muligt at komme med på, når du går på IHÅ.

bliv fitnessinstruktør

Vores fitnessinstruktøruddannelse er et 40 timers kursus, der er en “Bevæg dig for livet”-uddannelse, som er sat i verden af DGI og DIF. Med uddannelsen vil du ikke kun være rustet til både teoretisk og praktisk at træne dig selv mest effektivt, men du vil også kunne varetage et job som fysisk træner eller fitnessinstruktør i et fitnesscenter. Uddannelsen kommer omkring fysiologi, anatomi, træningslære, aerob/anaerob træning, programlægning og meget andet. Du vil derfor kunne gennemføre screeninger og tilrettelægge træningsprogrammer, mens du samtidig vil kunne uddybe formålet med programmet, lave bevægelsesanalyser og instruere i korrekt teknik.

Personlig træner

Vil du være personlig træner?

I forlængelse af fitnessinstruktør-uddannelsen tilbyder vi en personlig træner-uddannelse. Uddannelsen giver dig specialiseret viden på en række områder såsom muskel- og konditionstræning, vægtforøgelse og vægttab. Du vil opnå forståelse for brugen af kapacitetsanalyse, træningsplanlægning og periodisering, samt relevant viden omkring forholdet mellem kost og træning.

Uddannelsen vil løfte dit arbejde som fitnessinstruktør og fysisk eller personlig træner og give dig redskaberne til at udvikle og implementere programmer med henblik på særlig målrettet træning.

Undervisere

Anne_personale

Anne Bønning Jakobsen

Underviser i Body & Balance, Fitness, Sportsmassage og Kultur 360
Emma Buch Bjerre

Emma Buch Bjerre

Underviser i Fitness og Powersport
Frank_fitness

Frank Henriksen

Underviser i Fitness og PowerSport

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top