Instruktøruddannelser - Århus Idrætshøjskole
Instruktøruddannelser

Se vores udvalg af kurser og uddannelser

Under din højskoletid har du mulighed for at tage et stort udvalg af instruktøruddannelser og trænerkurser. Det kan være en indgangsdør til et spændende studiejob eller et pointgivende punkt på din kvote 2-ansøgning til f.eks. idrætsstudiet eller fysioterapeut-uddannelsen. Nogle uddannelser kan tages som en del af din almindelige undervisning, mens andre tages for sig selv. Du kan se vores udvalg herunder.

Sportsmassage

Vi tilbyder sportsmassagekursus, som et af vores Valgfag, og du får et kursusbevis, når du er færdig med forløbet. Vi har massagebrikse til den praktiske del af kurset, og her hjælper I hinanden med både at massere og blive masseret. Med al den idræt, I dyrker på skolen, er det guld værd med en ven, der kan blødgøre stive og trætte muskler.

Sportsmassage

fitnessinstruktør

Vores Fitnessinstruktør-uddannelse er et 40 timers kursus i “Bevæg dig for livet Fitness”, der er et samarbejde mellem DGI og DIF. Med uddannelsen vil du ikke kun være rustet til både teoretisk og praktisk at træne dig selv mest effektivt, men du vil også kunne varetage et job som fysisk træner eller fitnessinstruktør i et fitnesscenter. Uddannelsen kommer omkring fysiologi, anatomi, træningslære, aerob/anaerob træning, programlægning og meget andet. Du vil derfor kunne gennemføre screeninger og tilrettelægge træningsprogrammer, mens du samtidig vil kunne uddybe formålet med programmet, lave bevægelsesanalyser og instruere i korrekt teknik.
Powersport-11

Personlig træner

I forlængelse af fitnessinstruktør-uddannelsen tilbyder vi en personlig træner-uddannelse. Uddannelsen  giver dig specialiseret viden på en række områder såsom muskel- og konditionstræning, vægtforøgelse og vægttab. Du vil opnå forståelse for brugen af kapacitetsanalyse, træningsplanlægning og periodisering, samt relevant viden omkring forholdet mellem kost og træning. Uddannelsen vil løfte dit arbejde som fitnessinstruktør og fysisk eller personlig træner og give dig redskaberne til at udvikle og implementere programmer med henblik på særlig målrettet træning.

Frank_personale

Gymnastiktræner

Hvis du ønsker mere gymnastik, end det du får i din højskoleundervisning med TeamGym, hjælper vi dig gerne med at blive tilknyttet et seniorhold ved TeamGym Aarhus. Der vil også være mulighed for at tage en lederuddannelse inden for GymDanmark og dermed åbne døre for at blive træner i gymnastik efter dit højskoleophold.
Gymnastiktræner

Alpin eller snowboard klubinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør eller Snowboard Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres løb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og optimal sikkerhed. Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers ski- eller snowboarderfaring.

Instruktør

Førstehjælpskursus

Som elev på IHÅ er der mulighed for tage et 9 timers førstehjælpskursus. Undervisningen fordeles over et par aftener, så det blokerer ikke for andre fag i dit skema. Kurset er godkendt med diplom og er gyldigt til for eksempel kørekort og politi- eller fysioterapeutuddannelsen mm. Kurset udbydes ved nok tilmeldte både på forårs- og efterårsopholdet og koster 300 kr. som dækker dit undervisningsmateriale.

Basketballtræner

Kunne du tænke dig at lære fra dig inden for basketballsporten til store eller små, så har du som en del af basketundervisningen på IHÅ mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du blandt andet stifte bekendtskab med indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også tilegne dig viden om idrætsskader og opbygning af holdspil.

Basketballtræner

Håndboldtræner

Som håndboldelev på IHÅ har du undervejs mulighed for at tage basismodulerne i DHF’s ungdomstræner-uddannelse. Vores håndboldundervisere er certificerede instruktører på modulerne, og når du har gennemført uddannelsen, har du redskaberne og forudsætningerne for at træne ungdomshold herhjemme i Danmark.

Håndboldtræner

Ung til ung - mentor

Her på skolen tilbyder vi et ungementor-forløb, som kan give indsigt i forskellige perspektiver på det at være ung i dag samt mentorperspektiver. Der medfølger et kursusbevis efter forløbet.
Faget har til formål at give dig samtalekompetencer, hvor du som ungementor bruger din egen erfaring med det at være ung i samtaler med andre unge. Du kan forvente en vekslen mellem oplæg, samtaler og undervisning i samtaleværktøjer. Faget rummer flere perspektiver af bl.a. filosofisk, psykologisk, æstetisk, politisk, historisk, religiøs og samfundsfaglig karakter. 

DSC00097

Havkajakinstruktør

Mens du går på IHÅ kan du uddanne dig til IPP havkajak-instruktør. Du har mulighed for at blive undervist i havkajak, polokajak, surfkajak og foskajak. Den hjemlige undervisning foregår i vores egen svømmehal og ude på Aarhusbugten. Som certificeret instruktør kan du efterfølgende arbejde som havkajak-instruktør hos private firmaer eller i klubber.

Havkajakinstruktør

Volleyballtræner

Mange af vores volleyball-elever vælger at blive klubspillere, når de forlader IHÅ, men hvis du har lyst til mere end “bare” at være spiller efter din højskoletid, så kan vi hjælpe dig med at prøve kræfter med trænerfaget. Under din tid på skolen har du mulighed for at tage et basis-trænerkursus indenfor Dansk Volleyball Forbund, hvor du kan få et godt afsæt, så du kan prøve dig selv af som træner.

Volleyball-28

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top