Instruktøruddannelser - Idrætshøjskolen Aarhus
Instruktøruddannelser

Se vores udvalg af kurser og uddannelser

Under din højskoletid har du mulighed for at tage et stort udvalg af instruktøruddannelser og trænerkurser. Det kan være en indgangsdør til et spændende studiejob eller et pointgivende punkt på din kvote 2-ansøgning til f.eks. idrætsstudiet eller fysioterapeut-uddannelsen. Nogle uddannelser kan tages som en del af din almindelige undervisning, mens andre tages for sig selv. Du kan se vores udvalg herunder.

Volleyballtræner

Mange af vores volleyball-elever vælger at blive klubspillere, når de forlader IHÅ, men hvis du har lyst til mere end “bare” at være spiller efter din højskoletid, så kan vi hjælpe dig med at prøve kræfter med trænerfaget. Under din tid på skolen har du mulighed for at tage et basis-trænerkursus indenfor Dansk Volleyball Forbund, hvor du kan få et godt afsæt, så du kan prøve dig selv af som træner.

Volleyball-28

fitnessinstruktør

Vores Fitnessinstruktør-uddannelse er et 40 timers kursus i “Bevæg dig for livet Fitness”, der er et samarbejde mellem DGI og DIF. Med uddannelsen vil du ikke kun være rustet til både teoretisk og praktisk at træne dig selv mest effektivt, men du vil også kunne varetage et job som fysisk træner eller fitnessinstruktør i et fitnesscenter. Uddannelsen kommer omkring fysiologi, anatomi, træningslære, aerob/anaerob træning, programlægning og meget andet. Du vil derfor kunne gennemføre screeninger og tilrettelægge træningsprogrammer, mens du samtidig vil kunne uddybe formålet med programmet, lave bevægelsesanalyser og instruere i korrekt teknik.
Powersport-11

Personlig træner

I forlængelse af fitnessinstruktør-uddannelsen tilbyder vi en personlig træner-uddannelse. Uddannelsen  giver dig specialiseret viden på en række områder såsom muskel- og konditionstræning, vægtforøgelse og vægttab. Du vil opnå forståelse for brugen af kapacitetsanalyse, træningsplanlægning og periodisering, samt relevant viden omkring forholdet mellem kost og træning. Uddannelsen vil løfte dit arbejde som fitnessinstruktør og fysisk eller personlig træner og give dig redskaberne til at udvikle og implementere programmer med henblik på særlig målrettet træning.

Frank_personale

Gymnastiktræner

Hvis du ønsker mere gymnastik, end det du får i din højskoleundervisning med TeamGym, hjælper vi dig gerne med at blive tilknyttet et seniorhold ved TeamGym Aarhus. Der vil også være mulighed for at tage en lederuddannelse inden for GymDanmark og dermed åbne døre for at blive træner i gymnastik efter dit højskoleophold.
Gymnastiktræner

Alpin eller snowboard klubinstruktør

Med en uddannelse som Alpin Klubinstruktør eller Snowboard Klubinstruktør i bagagen vil du være i stand til at varetage undervisning af begyndere og let øvede. Du vil få værktøjer til at hjælpe elever med udvikling af deres løb gennem øvelser, der fører til korrekt teknik og optimal sikkerhed. Uddannelsen fokuserer på praktisk undervisningserfaring og opgaveløsning samt forbedring af din egenfærdighed og formidling. Undervisning og eksamen vil blive varetaget af en instruktør fra Danmarks Skiforbund. Der er ingen adgangskrav for at tage uddannelsen, men det anbefales at du har 5-10 ugers ski- eller snowboarderfaring.

Instruktør

Førstehjælpskursus

Som elev på IHÅ er der mulighed for tage et 9 timers førstehjælpskursus. Undervisningen fordeles over et par aftener, så det blokerer ikke for andre fag i dit skema. Kurset er godkendt med diplom og er gyldigt til for eksempel kørekort og politi- eller fysioterapeutuddannelsen mm. Kurset udbydes ved nok tilmeldte både på forårs- og efterårsopholdet og koster 300 kr. som dækker dit undervisningsmateriale.

Basketballtræner

Kunne du tænke dig at lære fra dig inden for basketballsporten til store eller små, så har du som en del af basketundervisningen på IHÅ mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du blandt andet stifte bekendtskab med indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også tilegne dig viden om idrætsskader og opbygning af holdspil.

Basketballtræner

Sportsmassage

Vi tilbyder sportsmassage som et 24 timers kursus og afvikler kurset hen over nogle aftener eller en weekend. Kurset kommer dermed ikke i vejen for dine andre fag. Vi har massagebrikse til den praktiske del af kurset, og her hjælper I hinanden med både at massere og blive masseret. Med al den idræt, I dyrker på skolen, er det guld værd med en ven, der kan blødgøre stive og trætte muskler.

Sportsmassør

Tennistræner

Kunne du tænke dig at lære fra basketball fra dig til store eller små, så har du som en del af basketundervisningen på IHÅ mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du blandt andet stifte bekendtskab med indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også tilegne dig viden om idrætsskader og opbygning af holdspil.

Tennistræner

Fodboldtræner

Under dit højskoleophold kan du påbegynde din fodboldtræneruddannelse. Vi tilbyder DBU’s B1-kursus. Trænerkurset kører sideløbende med den almindelige fodboldundervisning, og vi anbefaler det stærkt, da det giver fine muligheder for trænerjobs og kan pynte på CV’et, når du senere skal søge en studieplads. Har du allerede B1-kurset, har vi mulighed for at udbyde B2-kurset, enten her på skolen eller via et klubkursus.

Fodboldtræner

Håndboldtræner

Som håndboldelev på IHÅ har du undervejs mulighed for at tage basismodulerne i DHF’s ungdomstræner-uddannelse. Vores håndboldundervisere er certificerede instruktører på modulerne, og når du har gennemført uddannelsen, har du redskaberne og forudsætningerne for at træne ungdomshold herhjemme i Danmark.

Håndboldtræner

Havkajakinstruktør

Mens du går på IHÅ kan du uddanne dig til IPP havkajak-instruktør. Du har mulighed for at blive undervist i havkajak, polokajak, surfkajak og foskajak. Den hjemlige undervisning foregår i vores egen svømmehal og ude på Aarhusbugten. Som certificeret instruktør kan du efterfølgende arbejde som havkajak-instruktør hos private firmaer eller i klubber.

Havkajakinstruktør

Badmintontræner

Går du op i badminton, så har du mulighed for at blive uddannet badmintontræner i din tid her på IHÅ. Uddannelsen er Badminton K1 træneruddannelsen og udføres i samarbejde med DGI. Til sidst får du et bevis, som kan supplere dit CV, og hvis du efterfølgende gerne vil bruge din uddannelse til at undervise i badminton, kan vi hjælpe dig videre med kontakt til lokale klubber.

Badmintontræner

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll til toppen