Hvad er en højskole? - Idrætshøjskolen Aarhus
Hvad er en højskole?

En tid, du aldrig glemmer

Vær klar på en højskoletid, hvor du kan dyrke dine interesser, udfordre dine eksisterende egenskaber og tilegne dig nye i trygge rammer. Du kommer på en “rejse”, hvor du opnår nye horisonter, og hvor du kommer til at bevæge dig både fysisk, mentalt og socialt gennem idræt, musik og kultur.

Du vil møde passionerede og nærværende undervisere og generelt engagerede ansatte, hvad end det er i køkkenet, på kontoret eller i serviceafdelingen. Du vil komme til at leve i et fællesskab, som du måske aldrig kommer til at opleve igen. Du vil få en tid, du aldrig glemmer.

Sletten

En uddannelse i livet

En højskole er et lille samfund, hvor eleverne sover, spiser, har undervisning og generelt deres liv sammen med en masse jævnaldrerende unge. Modsat andre skoleformer er en højskole uden lektier, pensum og eksamener, og vi har ingen krav eller faglige forudsætninger. Højskoler hører til under Højskoleloven, hvilket vil sige, at hovedsigtet er at give eleverne livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Målet er at uddanne eleverne til at blive gode, vidende og omsorgsfulde mennesker, der kan navigere i samfundet.

"Jeg kan ikke huske, hvad jeg lærte på højskolen, men jeg vil aldrig glemme det"

– Tidligere elev på IHÅ

Plads til alle slags unge

Vores elever er i høj grad unge mennesker i alderen 18-24 år, der typisk bruger Idrætshøjskolen Aarhus som en forberedelse til deres videre liv eller uddannelse. Vores elever repræsenterer et bredt udsnit af den danske ungdom både i forhold til samfundsmæssig, uddannelsesmæssig og kulturel baggrund. Derudover har vi også omkring 20% internationale elever fra hele verden.

Et højskoleophold hos os på Idrætshøjskolen Aarhus er enten fra januar til juni i foråret, fra august til december i efteråret eller et helt år.

Crash-18

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top