Powersport - Århus Idrætshøjskole
Powersport

Træning tilpasset dit mål

Powersport på IHÅ er for dig, der elsker styrketræning og optimering af din styrke og form. Træningen tager udgangspunkt i dig som individ og med dit mål for øje – det kan for eksempel være at blive endnu bedre til den sportsgren, du dyrker. Vi træner i vores eget styrketræningslokale Frank’s Gym, hvor der altid er to højtuddannede instruktører til stede til at hjælpe dig med at nå dit mål. Vi arbejder primært med at løfte tunge, frie vægte i et omfang af 1-5 gentagelser. På den måde ender du med at blive stærkere uden nødvendigvis at blive større.

Powersport-3

Noget helt andet end bodybuilding

I traditionel bodybuilding arbejder man på at opnå øget styrke gennem muskeltværsnitsforsøgelse (hypertrofi). Det vil sige, at man træner sig til større og dermed stærkere muskler. I Powersport retter vi derimod træningen mere mod nervesystemet end de specifikt arbejdende muskelfibre. Vi ønsker med meget tunge løft at træne evnen til at sende en større sending af signaler fra hjernen til de arbejdende muskler. Det har, i stedet for at belaste de enkelte muskelfibre mange gange, til formål at aktivere et større samlet antal fibre i de enkelte muskler.

Bliv bedre til din sport

Mange af vores elever bruger Powersport til at blive bedre til deres sport. Med vores fokus på få, tunge løft øger du din relative styrke, og det er en kvalitet i sportsgrene, hvor man er opdelt efter vægt som eksempelvis i kampsport. Men også i sportsgrene som blandt andet fodbold, volleyball eller løb, hvor springstyrke og accelerationsevne ofte er afgørende, er det en fordel at være stærk uden at være tung. Du kan dog også “bare” træne for at blive stærkere, for at tabe dig eller for at blive genoptrænet efter en skade. Uanset hvad dit mål er, og om du er nybegynder eller erfaren, har vi altid en træning klar, der passer dig.

Powersport-5

Undervisere

Midlertidig_personale

Christian Hesselberg

Underviser i Volleyball, Sportsmassage, Powersport, Ski og Foto
Emma Buch Bjerre

Emma Buch Bjerre

Underviser i Fitness og Powersport (På barsel)
Frank_personale

Frank Henriksen

Underviser i Fitness og PowerSport

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top