Faciliteter - Idrætshøjskolen Aarhus
Faciliteterne omkring IHÅ

Alle faciliteter max 300 meter væk

På IHÅ råder vi over nogle fantastiske faciliteter, som du som elev vil få rigtig meget glæde af. Vi ligger i forlængelse af Vejlby-Risskov Centret og byder på perfekte træningsforhold året rundt, uanset hvilken idræt du vælger. Udover vores fantastiske inden- og udendørs idrætsfaciliteter råder vi også over en række fantastiske rum til kreativ udfoldelse.

Alle skolens faglokaler står til jeres rådighed i fritiden. Det gælder multiart, musiklokaler, fitnessrum, aktivitetshal og alle klasselokaler. Udendørs kan I hygge jer ved bålpladsen, spille volleyball, vikingespil eller lignende. Kl. 23.00 lukker skolens hovedbygning, og alarmerne slås til. Herefter kan I samles på jeres værelserne eller i te-stuen, hvis I har lyst til det.

Indendørs Fodbold

Vores indendørs faciliteter

Aktivitetshallen

Aktivitetshallen er en idrætshal, som altid står til rådighed for dig som elev, og her kan du prøve kræfter med en masse forskellige aktiviteter. Hallen er en multihal, hvor du kan sætte baner op til blandt andet indendørs fodbold, volleyball, basketball, tennis eller badminton. Der er også en springgrav til din rådighed samt et stort udvalg af forskellige idrætsredskaber, så du rigtig kan slå dig løs. Derudover er der indbygget musik- og lysanlæg, så du kan sætte dit eget soundtrack på til at sætte stemningen.

Vejlby-risskov hallen

Vejlby-Risskov Hallen (Hal 1), som er vores direkte nabo, er en fantastisk flot opvisningshal. Her kan du komme ind og se diverse kampe med blandt andre basketballholdet Bakken Bears eller håndboldholdene Aarhus United eller IK Skovbakken. Men det er ikke det eneste, vi bruger Vejlby-Risskov Hallen til. Du vil også opleve, at vi bruger den, når undervisningen kræver lidt ekstra plads, samt når vi afholder stævner, hvor I elever tester færdighederne mod hold udefra.

Vejlby-Risskov Hallen

Svømmehallen

Vores svømmehal er 12,5 m. x 25 m. og bliver brugt året rundt. Kajakpolo, træning af grønlændervendinger i kajak, svømmeundervisning og dykkerkurser er bare nogle af de ting, som svømmehallen bliver brugt til. Vi kan altid finde på en god grund til at komme i vandet. Svømmehallen har et moderne filteranlæg, der drastisk reducerer behovet for klor, så nu kan selv de sarte få en dukkert. Hallen har én 3-metervippe, to 1-metervipper, mål til vandpolo og masser af svømmeudstyr som svømmefødder m.m.

Hal 2, 3 og 4

Hal 2, 3 og 4, som de så opfindsomt hedder, er tre fuldt udstyrede idrætshaller på 40 x 20 meter. Vi bruger dem i den daglige træning, og hvis du vælger eksempelvis Håndbold, Volleyball eller Basketball, er det her, I slår jer løs og finpudser teknikken.

Hal

Tennishallen

Tennishallen gør det muligt at træne tennis i hele indendørssæsonen. Hallen har fire baner, er 80 meter lang og har et førsteklasses gulv i gummi. Her kan du træne teknik, spil og kondition under optimale forhold året rundt. Udover den indendørs tennishal tilbyder vi også træning på mere end 10 udendørs baner.

Springcenter aarhus

Springcenter Aarhus byder på fantastiske muligheder for alle former for gymnastik- og springtræning. Hvis du vælger vores Idrætsfag TeamGym, er det her, I træner. Centeret består af en springhal og en multibevægelseshal med blandt andet stortrampoliner, skumgrave, airtracks og en masse andet. Team Gym Aarhus, der er et af landets bedste hold, træner her, mens VIK, der er danske mestre i idrætsgymnastik, også har Springcenter Aarhus som deres hjemmebane.

Springcenter Aarhus

"Frank's Gym"

Som elev på IHÅ har du fri adgang til vores styrketrænings- og crossfitrum, “Frank’s Gym”. Rummet er udstyret med alt, hvad man kan ønske sig af redskaber til både klassisk styrketræning og funktionel træning som crossfit. Hvis du vælger fagene Fitness eller Powersport, eller måske skal genoptræne efter en skade, vil du helt sikkert stifte bekendtskab med vores fitnesstræner Frank Henriksen, som er dén “Frank” i navnet “Frank’s Gym”.

multihuset

I 2017 fik Idrætshøjskolen Aarhus bygget Multihuset, som er en 900 kvadratmeter stor ”legeplads” med blandt andet et lækkert styrketræningslokale og en bevægelsessal, der kan bruges til holdtræning. Rummene er udstyret med alt, hvad man kan ønske sig af både styrketrænings- og kredsløbsmaskiner samt forskellige redskaber til netop din aktivitet. Du har selvfølgelig altid fri adgang til lokalerne – også i din fritid.

Bevægelsessal

Musiklokalerne

Vi har to lækre musiklokaler udstyret med alt, hvad I skal bruge, hvilket blandt andet dækker over en masse instrumenter og PA-anlæg. Musiklokalerne er jeres, mens I går på skolen, og vi håber, I får lyst til at bruge dem så meget som muligt.

Biografen

I kælderen finder du skolens biograf, som er indrettet med 47 bløde stole, storskærm og surroundsound. Du medbringer dog selv din cola og dine snacks. Lokalet benyttes også til undervisningsbrug som eksempelvis fodboldanalyser eller til valgfaget Film. Når der er store sportskampe, samles eleverne også tit enten her eller i Foredragssalen til storskærm, og så er der ellers dømt stemning i topklasse.

biograf

Opholdsrummene

I elever har flere rum, der er jeres egne. I hovedbygningen er der på 1. sal pool- og bordfodboldbord samt en fladskærm og store, bløde sofaer. Her er også borde og stole, hvor man kan sidde og spille forskellige spil. Derudover har I i den ene værelsesfløj adgang til det vi kalder Sportscafeén og “Te-stuen”. Her er der dømt hygge med masser af afslapningsplads, mulighed for at se film, lave pandekager i det lille køkken, eller hvad I ellers kan finde på. Overalt på skolen er der selvfølgelig wifi, som du altid kan benytte.

Vores udendørs faciliteter

Idrætsramblaen

I samarbejde med Vejlby-Risskov Hallen og Aarhus Kommune har vi fået etableret en idrætsrambla foran alle hallerne. På et område, der dækker 5000 kvadratmeter, har vi to beachvolleybaner, en beachhåndboldbane, et udendørs crossfit-område, en “5-a-side” kunstgræsfodboldbane, en streetbasketbane, område til streethåndbold samt en løbebane til test og sprint. Når vejret er til det, lægger vi ofte undervisningen ud på dette dejlige område.

Kunstgræsbanen

Her kan du træne i sol, vind og al slags vejr. Vores full-size kunstgræsbane, der fik nyt græstæppe i 2015 og nyt LED-lysanlæg i 2019, byder på optimale træningsbetingelser året rundt. Uanset årstiden kan vi træne her, og skulle alt gå galt, har vi ledige haller – dog betyder det på den anden side, at der ikke rigtig er muligheder for spontane mudderkampe under fodboldtræningen.

Kunstgræs

Græsbaner og stadion

Udover kunstgræsbanen råder vi også over 10 fodboldbaner på græs samt et stadion, som vi bruger, så længe vejrforholdene og banernes tilstand tillader det. På vores stadion finder du også en løbebane samt diverse anlæg til atletik. Oven i dette kan håndboldspillerne også komme ud og opleve træning i det fri, hvis vejret er til det, da vi har mulighed for at komme ud på to udendørs håndboldbaner på græs eller sand.

Tennisbaner

Når du skal ud og spille tennis, så venter der dig i alt 14 baner, som vi bruger til træning og undervisning. Der er 3 baner med kunstgræs og 11 med rødt grus, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med de forskellige underlag. Når vejret er dårligt, er der også mulighed for at træne i den indendørs tennishal.

Tennisbane

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top