Ski tilmelding - forårsopholdet 2024 - Idrætshøjskolen Aarhus

SKITURE TIL ALPERNE & CANADA

Til foråret vil det være muligt at deltage i skitur til Sestriere i Italien. Dette er en skitur for alle elever, der har lyst. 

Af praktiske årsager har vi brug for din tilmelding til de to første skiture, inden du starter på skolen. Desuden vil vi gerne vide, om du kunne være interesseret i at deltage i den tredje skitur, der går til Canada i uge 10.

Din tilmelding til de første to skiture (uge 5 og 6) er bindende. Læs mere under Økonomi længere nede på denne side.

Dit svar til den tredje skitur er IKKE bindende – dog er det vigtigt, at du overvejer nøje, om du er seriøst interesseret i turen. På denne måde hjælper du os med at planlægge turen bedst muligt. Du tilmelder dig dog først Canada-turen, når du er startet på skolen, og hvor der også vil komme mere info. Husk, du kan kun deltage på turen til Canada, hvis man også har været med i både uge 5 & 6 til Italien.

Deadline for tilmelding og besvarelse af spørgeskemaet: 27. september 2023

Pris, Sestriere, Italien i uge 5 & 6: 14.500 kr. 
Pris, Sestriere i Italien i uge 6 (fællestur): 7.500 kr. 

Tilmelder du dig én eller begge ture, modtager du en seperat mail med en faktura. Betaling for skituren(e) er senest den 1. november. 

Ved afmeldelse efter 1. november og senest 5. januar opkræves et gebyr på 3500 kr.

Ved afmeldelse efter den 5. januar opkræves fuld betaling
(med mindre man selv har tegnet en afbestillingsforsikring, som træder i kraft).

Inkluderet i uge 5:
– Hotelophold med helpension
– Transport til og fra Italien
– Liftkort
– 7 dage på ski/snowboard
– Ski- eller snowboardleje
– Undervisning hver dag
– Evt. AKI/Alpin Klubinstruktøruddannelse
(Man kan vælge at tage en AKI, hvis man har minimum 6 ugers erfaring på ski, inden man starter på skolen. Som en del af uddannelsen hjælper man til i uge 6 med at undervise de andre højskoleelever, som kommer ned til os i Italien. Det drejer sig om 3 formiddage.)

Afgang: Torsdag i uge 4

Inkluderet i uge 6 (fællestur):
– Hotelophold med helpension
– Transport til og fra Italien
– Liftkort
– 6 dage på ski/snowboard
– Ski- eller snowboardleje
– Undervisning min. 3 x 2 lektioner i løbet af ugen

Afgang: Torsdag i uge 5

Vær opmærksom på, at du selv skal tegne en Ulykkesforsikring samt Afbestillingsforsikring, hvis en sådan ønskes (Skolen har en rejseforsikring). 

Generelt kan alle skiløbere få stillet deres lyst i Sestriere. Lige ved byen er der lette blå pister til nybegynderne. På toppen af samme bjerg og i det nærliggende område Borgata er der sorte pister både på og uden for pisten, som kan tilfredsstille de fleste.

Vælger man derimod at tage gondollisten op fra Sestriere på den anden side, åbner der sig et sandt paradis for den øvede skiløber og skiløbere med hang til offpiste. I området som forbinder Sestriere og Sauze d’Oulx er der masser af røde pister.

Eksempelvis er der masser af varierede røde pister nord for byen Sansicario, hvor pisterne snor sig ud og ind mellem træerne. Endelig er der også masser af offpiste-muligheder, hvis du tager gondolen op. Der er over 1000 kilometer offpiste i området.

Via Lattea fordeler sig over et stort geografisk område, som er tilgængeligt uden man behøver at tage skiene af. I hjertet af området ligger Sestriere i 2035 meters højde, og Via Lattea er et af europas største skiresorts.

Med et liftkort til området har man mulighed for at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig en dag. Vest for Sestriere byder den franske by Montgenévre sig til. Byen er charmerende, og skiløbet er varieret med et godt liftsystem.

I den sydlige del af skiområdet ved Montgenévre er der brede blå og røde pister med carvingpotentiale. Generelt er området kendetegnet ved at ligge utrolig smukt i en dal. Det er muligt at komme til Montgenévre på ski, men det tager omkring 2,5 time fra Sestriere – hver vej. Derfor er det en fordel at tage en taxa minimum den ene af vejene for at få en god dag på ski uden for meget transport. Husk i øvrigt passet.

Der er dog også mulighed for aktiviteter, som ikke involverer carvingskiene i Sestriere. Der er blandt andet mulighed for at køre på snescooter eller hundeslæde i områdets bjerge og skove, og hvis man er på udkig efter adrenalin, kan øvede skiløbere over 12 år komme på heliskiing i offpisten. Sestriere har også en svømmehal, som blandt andet byder på et bassin på 29-30 grader varmt vand, hvis benene trænger til afslapning. Eller du kan tage en tur på skøjtebanen.

Tilmeld dig begge skiture eller blot fællesturen her: 

Scroll to Top