Alle faciliteter max 300 meter

På IHÅ råder vi over nogle fantastiske faciliteter, som du som elev vil få rigtig meget glæde af. Vi ligger i forlængelse af Vejlby-Risskov Hallen og byder på perfekte træningsforhold hele året rundt, lige meget hvilken idræt du vælger – og du skal ikke tværs igennem Aarhus for at komme frem.

Ud over vores fantastiske inden- og udendørs idrætsfaciliteter råder vi også over en række fantastiske rum til din kreative udfoldelse.

Alle skolens faglokaler står til rådighed for jer i fritiden. Det gælder multiart, musiklokalet, fitnessrummet, aktivitetshallen og alle klasselokaler. Udendørs kan man hygge sig ved bålpladsen, spille volley, vikingespil eller lignende. Kl. 23.00 lukker skolens hovedbygning, og alarmerne slåes til. Så kan I samles på værelserne eller i te-stuen. Men måske det også bare var tid til en god gangs søvn, da I har brugt mange kræfter i løbet af dagen.


faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Flyvetur

Kom med på en lille flyvetur hen over IHÅ. Det vil give dig et overblik over stedet og den viser en del af vores faciliteter frem.

Indendørs


På IHÅ råder vi over i alt 10 haller som alle er udstyret til hver deres formål. Lige meget om du skal træne badminton, håndbold eller grønlændervendinger i din kajak, så har vi altid den rigtige hal til dig lige her, på skolens område. Det betyder, at du ikke skal bruge din tid på transport, men i stedet for kan gå i gang med træningen lige så snart du har tilbagelagt de 150 m. det indimellem kræver at gå. Og så kan du jo altid låne en paraply af forstanderen, hvis det nu skulle være dårligt vejr.

Aktivitetshallen

Aktivitetshallen er en idrætshal som altid står til rådighed for vores elever. Her kan du prøve kræfter med en masse forskellige aktiviteter. Aktivitetshallen er en multihal, hvor du kan sætte baner op til bl.a. indendørs fodbold, volleyball, basketball, tennis eller badminton. Der er også en springgrav til din rådighed samt et stort udvalg af forskellige idrætsredskaber, så du rigtig kan slå dig løs. Derudover er der indbygget musik- og lysanlæg, så du kan høre dit eget soundtrack, mens du slår dig løs i hallen.

Klik på billedet til højre for at se hele albummet

aktivitetshallen faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Vejlby-Risskov Hallen

Vejlby-Risskov Hallen (hal 1), som er vores direkte nabo, er en fantastisk flot opvisningshal. Her kan du komme ind og se diverse kampe med f.eks. Bakken Bears, SK Aarhus eller Skovbakken. Men det er ikke det eneste vi bruger Vejlby-Risskov Hallen til. Du vil også opleve, at vi bruger den når undervisningen kræver lidt ekstra plads, samt når vi afholder stævner, hvor I elever tester færdighederne mod eksterne hold.


Vejlby-Risskov Hallen faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Svømmehal

Vores svømmehal er 12,5mx25m og bliver brugt året rundt. Kajakpolo, træning af grønlændervendinger i kajak, svømmeundervisning og dykkerkursus er bare nogle af de ting, som svømmehallen bliver brugt til. Vi kan altid finde på en god grund til at komme i vandet. Svømmehallen har et moderne filteranlæg der drastisk reducerer behovet for klor, så nu kan selv de sarte få en dukkert.

Hallen har en 3 metervippe, 2 stk 1 metervippe, mål til vandpolo og masser af svømmeudstyr som svømmefødder m.m.

svømmehallen faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Hal 2, 3 og 4

Hal 2, 3 og 4, som de så opfindsomt hedder, er tre fuldt udstyrede idrætshaller på 40 x 20 meter. Vi bruger dem i den daglige træning, og hvis du vælger for eksempel håndbold, volleyball, basketball eller badminton er det her I slår jer løs og finpudser teknikken.


hal 2, 3, 4 faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Tennishallen

Tennishallen gør det muligt at træne tennis i hele indendørssæsonen. Hallen har fire baner, er 80 meter lang  og har et førsteklasses gulv i gummi. Her kan du træne teknik, spil og kondition under optimale forhold året rundt. Udover hallen tilbyder vi også træning på mere end 10 udendørs grusbaner.


tennishallen faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Springcenter Aarhus

Springcenter Aarhus byder på fantastiske muligheder for alle former for gymnastik- og springtræning. Hvis du vælger vores TeamGym idrætsspeciale er det her I træner. Centeret består af en springhal og en multibevægelseshal med bl.a. stortrampoliner, skumgrave, airtracks og en masse andet. Team Gym Aarhus, et af landets bedste hold, træner her ligesom VIK, der er danske mestre i idrætsgymnastik har Springcenter Aarhus som deres hjemmebane.

Klik på billedet til højre for at se mere.


springcenter aarhus faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Frank’s Gym

Som elev på IHÅ har du fri adgang til vores styrketræningsrum, Frank’s Gym. Rummet er udstyret med alt, hvad man kan ønske sig af både styrketrænings- og kredsløbsmaskiner.

Hvis du vælger fagene fitness eller powersport eller måske skal genoptræne efter en skade vil du helt sikkert stifte bekendtskab med fitnesstræner Frank Henriksen og hans Gym.

Klik på billedet til højre for at se mere.


frank's gym faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Styrketræningslokale og bevægelsessal

I 2017 fik Idrætshøjskolen Aarhus en ny Multibygning som rummer 900 kvm ny ”legeplads” – blandt andet et nyrenorveret stort Crossfit Center og bevægelsessal til holdtræning. Rummene er udstyret med alt, hvad man kan ønske sig af både styrketrænings- og kredsløbsmaskiner.

Du har selvfølgelig fri adgang til lokalerne – også i din fritid.

Klik på billedet til højre for at se mere.


frank's gym faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Musiklokaler

Vi har to og lækre musiklokaler udrustet med masser af instrumenter og PA-anlæg. Musiklokalerne er jeres, mens I går på skolen, og vi håber I vil bruge dem så meget som muligt.

Klik på billedet til højre og se billeder af vores musiklokaler og lydstudie. 


Biograf

I kælderen finder du skolens biograf, som er indrettet med 47 dybe bløde stole, storskærm og surroundsound. Du medbringer selv cola & popcorn. Lokalet benyttes også til undervisningsbrug som eksempelvis fodboldanalyser eller til valgfaget Film. Når der er store fodboldkampe samles eleverne også til i foredragssalen til storskærm og så er der ellers dømt landskampstemning.


biograf faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Opholdsrum

I elever har flere rum, der er jeres egne. I hovedbygningen er der på 1. sal billard- og bordfodboldbord samt en fladskærm og bløde stole. Her er også borde og stole, hvor man kan sidde og spille forskellige spil. Derudover har I i den ene værelsesfløj adgang til det vi kalder Cafeén og Thestuen. Her er der dømt hygge med masser af afslapningsplads, mulighed for at se film, lave pandekager i det lille køkken eller hvad I ellers kan finde på. Overalt på skolen er der wifi, som du altid kan benytte.


opholdsrum faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Udendørs


idrætsrambla faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Idrætsrambla

I samarbejde med Vejlby-Risskov Hallen og Aarhus kommune har vi i efteråret 2013 etableret en idrætsrambla foran alle hallerne. På et område, der dækker 5000 kvm har vi etableret 2 beachvolleybaner, en beachhåndboldbane, et crossfit anlæg, en 5 a side kunstgræsfodboldbane, en streetbasketbane, område til streethåndbold samt en løbebane til test og sprint. Når vejret er til det lægger vi ofte undervisningen ud på dette dejlige område.

Klik på billedet til venstre for at se mere.


kunstgræsbane faciliteter idrætshøjskolen aarhus

Full-size kunstgræsbane

Her kan du træne i sol, vind og al slags vejr. Vores full-size kunstgræsbane, der fik nyt græstæppe på i 2015, har et fuldt lysanlæg og byder på optimale træningsbetingelser året rundt. Uanset årstiden kan vi træne her og skulle alt gå galt har vi ledige haller – dog betyder det på den anden side, at der ikke rigtigt er muligheder for spontane mudderkampe under fodboldtræningen.


fodboldbaner faciliteter idrætshøjskolen aarhus

10 fodboldbaner & stadion

Ud over kunstgræsbanen råder vi også over 10 fodboldbaner på græs samt et stadion som vi bruger så længe vejrforholdende og banernes tilstand tillader det. På vores stadion finder du også en løbebane samt diverse anlæg til atletik. Oven i dette kan håndboldspillerne også komme ud og opleve træning i det fri, hvis vejret er til det, da vi har mulighed for at komme ud på to udendørs håndboldbaner på græs eller på beachbanen.


tennisbaner faciliteter idrætshøjskolen aarhus

14 tennisbaner

Når du skal ud og spille tennis, så venter der dig i alt 14 baner som vi bruger til træning og undervisning. Der er 3 baner med kunstgræs og 11 med rødt grus, så der er mulighed for at prøve kræfterne af med de forskellige underlag. Når vejret er dårligt er der også mulighed for at træne i den indendørs tennishal.