Studievejledning og mentorordning

Savner du inspiration og ideer til, hvad du skal i fremtiden? Eller hvilke muligheder du har? I dagens samfund har unge et utal af muligheder og valg, og det kan være både svært og uoverskueligt at skulle træffe en beslutning. For nogle skal der ny inspiration til, for andre er en sparringssamtale vejen mod en afklaring. Vores studievejleder kan hjælpe dig i den rigtige retning.


studievejledning mentorvejledning idrætshøjskolen aarhus

Lær dig selv bedre at kende

Under et højskoleophold lærer du dig selv rigtigt godt at kende, og nogen gange kommer svaret på, hvad du vil helt af sig selv, og ellers står vores studievejleder Inga klar til at hjælpe dig.Ved du, hvad du vil?

Studievejlederen på IHÅ kan hjælpe dig med næsten alt, hvad der handler om studievalg og ansøgelsesprocesser. Du kan altid spørge vores studievejleder til råds eller aftale en samtale med hende. Desuden vil hun arrangere uddannelsesdag, gruppevejledninger og lave vejledning i højskolefællesskabet.

Vores lærere vil også altid gerne hjælpe med gode råd og erfaring. Deres forskellige uddannelsesbaggrunde kan også være god inspiration – ligesom en af dine nye højskolevenner muligvis kender til en uddannelse, der lige kunne være den rigtige for dig.

Kvote 2?

Et højskoleophold kan være en god kvalifikation som du kan bruge i en motiveret ansøgning til de uddannelsessteder der ønsker det, hvilket oftest er ifm en kvote 2 ansøgning. Hvis du er interesseret i at søge ind på en af idrætsuddannelserne på universitetet, fysioterapeut-studiet eller seminariet kan flere af vores instruktør- eller trænerkurser også være brugbare for dig som forberedelse og dokumentation. Vi hjælper dig med at planlægge dit højskoleophold, giver gode råd til at få skrevet den bedst mulige ansøgning og sørger selvfølgelig for diplomer og certifikater for dine kurser.

På højskole i din kommende studieby?

Aarhus er en fantastisk studieby med en stort udvalg af uddannelsesinstitutioner. Faktisk betyder de mere end 50.000 studerende i byen, at Aarhus har Danmarks største andel af 20-29-årige. De mange unge studerende giver anledning til et spændende kultur- og byliv som du allerede kan lære at kende mens du går på IHÅ. Mange gamle IHÅ’er vælger at blive i Aarhus og finder en billig boligløsning ved at gå sammen og finde en lækker lejlighed nede i byen.


studievejlederen på IHÅ

Inga Schjøtt er studievejleder på IHÅ. Hun står klar til at hjælpe dig med spørgsmål angående uddannelse, ansøgning eller jobmuligheder. Hun er også rigtigt god at snakke med, hvis du er helt på bar bund omkring hvad du skal efter højskolen. Udover at være studievejleder underviser Inga også i Pilates, Body & Mind og Dansk og Kultur  ligesom hun har en kreativ åre, der får frit løb i MultiArt.

studievejledning mentorvejledning idrætshøjskolen aarhus

Mentorvejledning og mentorordning

Vi kan også hjælpe dig med at komme på Idrætshøjskolen Aarhus via en mentorordning og flere af vores højskolelærere er uddannede mentorer.
Du vil som mentor-elev (mentee) få en mentor tilknyttet som bliver din personlige sparringspartner. I fællesskab laver I en målsætning i tråd med din uddannelsesplan og finder vejen for hvordan du kan udvikle dine sociale og personlige kompetencer bedst muligt som støtte til dine fremtidige valg.
Kontakt højskolen på [email protected] eller +45 8621 3800 for mere information.

Link til FFD’s side med information omkring Mentorordningen her.