Rejser på IHÅ

Mens du går på Idrætshøjskolen Aarhus har du mulighed for at komme med på en række forskellige rejser og ture.

Nogle rejser er tilknyttet et specifikt idrætsspeciale mens andre ture er fælles for hele skolen. Fælles for rejserne er, at de betales udover den almindelig ugepris for at gå på højskole. Medmindre andet er nævnt dækker prisen for rejserne alle udgifter såsom transport, kost, logi, undervisning og eventuel udstyrsleje. Du behøver kun at regne med at have lidt ekstra lommepenge med.


Tilmelding til de forskellige rejser er bindende, men bare rolig. Du behøver ikke tilmelde dig før du er startet på skolen og har haft mulighed for at høre meget mere.

Du kan læse mere om de forskellige rejser du kan komme med på herunder. Hvis der dukker spørgsmål op, eller du gerne bare vil høre mere, skal du være velkommen til at kontakte højskolen på [email protected] eller +45 8621 3800.

 

SKITURE med ihå


Skitur til Italien (forår)

Skituren til Marilleva i Italien er delt i to uger og ligger som udgangspunkt i uge 5 og 6. Den første uge er for de elever, der har valgt at være en del af ski- og snowboardlinjen, og den anden uge er for hele højskolen.

De sidste par år har vi rejst til skiområdet Marilleva, der ligger i forbindelse med områderne Folgarida og Madonna di Campiglio. Her bor vi i ferielejligheder midt på bjergsiden og selvfølgelig med en skilift lige i nærheden.

Den første uge byder på rent skilinje-nørderi. Der vil blive planlagt forskellige workshops og træninger ud fra jeres behov, og vores instruktører vil også tage jer med ud og køre offpiste. Det er også i denne uge, at du har mulighed for at uddanne dig til Alpin Klubinstruktør.
Læs mere om uddannelsen her.

Uge 6 er som sagt den uge, hvor hele højskolen er afsted på skitur. Denne uge byder på masser af højskolehygge og lærerige timer på pisterne. I inddeles i mindre hold ud fra tidligere erfaring og i disse hold er der hver formiddag skiskole. Nogle hold vil blive undervist af de af jeres højskolekammerater, der er nyuddannede skiinstruktører, mens vores  skiinstruktører underviser de andre hold. Selvom du måske er en erfaren skiløber vil du blive overrasket over, hvor langt dit skiløb kan rykke sig, når du får fokus på din teknik.

Udover skiskole er der selvfølgelig også tid til lidt “fri leg” på pisterne og om aftenen er der samling med højskolesang og selvfølgeligt, og næsten vigtigst af alt, kåring af dagens styrt.

Ca. pris
Uge 5 og 6: 12.300,-.
Uge 6: 6.300,-

Priser er inkl. transport, kost, logi, udstyrsleje, liftkort og undervisning.

Inden opholdsstart vil du blive spurgt, om du vil med på skiturene af hensyn til vores planlægning, da disse ture ligger i starten af forårsopholdet.

Skitur til Canada (forår)

Denne tredje rejseuge på ski er en skilinjetur, hvor vi rejser ud i verden. I foråret plejer vi at rejse til et af de unikke skiterræn i Canada. I den tredje rejseuge bruger vi vores nyligt forbedrede evner til at opleve de anderledes og fantastiske pister og sne, som vi finder ude i verden. Forhåbentligt får vi noget pudder at køre i.

Skitur til Østrig (efterår)

I efteråret består skilinjen af en uges skitur til Hintertux i Østrig.

Turen er en rigtig højskoletur med masser af social hygge, aften-samlinger og selvfølgelig kåring af de bedste styrt. Der vil hver dag være undervisning med vores dygtige skiinstruktører på pisterne, hvor I vil træne forskellige aspekter af skiløb. Du kan forvente at forbedre din teknik og egenfærdighed væsentligt i løbet af ugen. I vil selvfølgelig også få mulighed for at udforske skiområdet på egen hånd.

Hvornår: November
Pris: ca. 5.500,- (inkl. transport, kost, logi, liftkort, undervisning og udstyrsleje)


Læs mere om skilinjen på IHÅ
skitur rejser idrætshøjskolen aarhus

 

Club la santa med ihå


Club La Santa (forår og efterår)

Den anden fællestur på forårsopholdet er turen til Club La Santa på Lanzarote.

Club La Santa på Lanzarote er en kendt destination i sportsverdenen. Her finder du et behageligt varmt klima, gode træningsforhold og faciliteter samt forrygende instruktører.

I marts tager vi forskud på foråret og drager sydpå ned til solen. Turen til La Santa er en fælles rejse, hvor vi flytter undervisningen ned til Lanzarote. Her nyder vi det dejlige vejr og lader os inspirere af stedets instruktører. Der er intet bedre end at få vendt hele træningsrutinen på hovedet og møde nye udfordringer.

Du vil få rig mulighed for at træne dit specialefag i denne uge, men turen vil også byde på masser af fælles højskoleånd, samlinger mm. Der vil også være mulighed for at prøve nogle af alle de andre muligheder La Santa byder på, såsom triathlon, surfing og mountainbike.

Hvornår:
Forårsophold: 22.-29. marts, 2019.

EFterårsophold: November 2019
Pris: ca. 6.400,-

 

Outdoor med ihå


Outdoor Adventure (Forår)

Adventuretur i Danmark, midt februar
På den første outdoortur i foråret bliver vi i Danmark. Vi skal ud og sove i shelters og teste kokkeevnerne på en trangia. Turen er træning og forberedelse til de længere ture i Norge og Sverige, og I skal prøve og vandre med fuld oppakning, prøve kræfter med mountainbike og en masse andet.

Fjeldtur i Norge, start marts
Vi tager på langrendstur i de smukke norske fjelde. Vi overnatter i en lille hyggelig hytte og udforsker de norske fjelde på langrendsski. Tænk fantastisk natur, masser af sne, iglo-bygning og højskolehygge i lejrbålets skær.

Sverigestur, datoer kommer!
Spændende adventure-tur med både klippe- og huleklatring, rafting og masser af kilometer i vandrestøvlerne.

Pris: ca. 3.000,- (samlet)


Outdoor Adventure (Efterår)

Outdoor Adventure i efteråret 2018 byder på tre ture med overnatning.

Havkajaktur i Danmark, 27. – 28. august.
Efter at være blevet fortrolige med havkajakkerne i svømmehallen og på Aarhus-bugten tager vi ud på en længere tur. Vi sejler langs kysten, slår lejr, overnatter og sejler videre næste morgen. Vi nyder hinanden, naturen og havet – måske vi er så heldige at et marsvin kommer forbi.

Sverigestur, 4. – 10. oktober.
Vi pakker cyklerne og cykler mod færgen og Sverige. Aftenerne tilbringes omkring bålet og nætterne i en primitiv hytte. Dagene er pakket med aktiviteter og vi prøver blandt andet kræfter med både klatring og rafting.

Decembertur i Danmark – Den personlige udfordring, 2. – 3. december.
Vi runder Outdoor af med en udfordring. Overnatning under åben himmel i december kan være koldt, det indrømmer vi gerne. Men som et rutineret outdoorhold kan vi klare det. Denne sidste tur er din mulighed for at udfordre dig selv og måske overskride grænser som du i august måned ikke havde troet muligt.

Samlet pris ca. 2.000,-

Læs mere om Outdoor på IHÅ

outdoor adventure rejser idrætshøjskolen aarhus

 

Specialeture med ihå


Fodboldtur til Tyskland og Holland

I foråret er der mulighed for at komme med på en kombineret træningslejr og oplevelsestur til fodboldklubber, kampe og fankulturer i Bundesligaen og Æresdivisionen. Med base på et hotel på grænsen mellem Holland og Tyskland, når vi bl.a. at træne et par gange på græs, se, opleve og analysere kampe, besøge Ajax’ berømte fodboldskole, og være turister i Amsterdam. Her slutter vi gerne turen af med Champions League på en sportsbar. Mere info gives i løbet af foråret.

Pris: ca. 3.000,-

Læs mere om fodbold på IHÅ
fodboldtur rejser idrætshøjskolen aarhus

Surfcamp på vestkysten

Som en del af sommerskolen i forsommeren er der mulighed for at komme med på en tredages surftur til Hvide Sande.

Vi prøver både kræfter med vestkystens bølger og leger på wakeboard og vandski i kabelpark.


Læs mere om surfing på IHÅ

surfcamp rejser idrætshøjskolen aarhus