Teamgym

TeamGym er et mix af det bedste fra gymnastikkens verden. I TeamGym kombinerer og mixer du den rytmiske gymnastik med springgymnastik. TeamGym er en holdsport for både drenge og piger, der byder på alsidig træning med fokus på kraft, koordination, styrke, rytme og teknik.

Hvis du vælger TeamGym som det ene af dine to idrætsspecialer vil du dyrke gymnastik mindst to gange om ugen. Undervisningen foregår i Springcenter Aarhus‘ fantastiske faciliteter, der ligger lige i baghaven til højskolen.


TeamGym på Idrætshøjskolen AarhusFaciliteter

Du vil træne i Springcenter Aarhus, der indeholder alt hvad du kan tænke dig af airtracks, skumgrave og trampoliner.


Undervisningen

TeamGym er for alle, lige meget om du aldrig før har dyrket gymnastik eller om du føler dig hjemme i gymnastikkens verden. Træningen tager udgangspunkt i din personlige udvikling som gymnast og tilrettelægges så alle kan være med. Den vigtigste egenskab for at være med på Teamgym er en lyst til at blive udfordret og lære nyt.

I undervisningen lægger vi vægt på træningen af basisøvelser for derefter at bygge videre på vores evner inden for både rytme- og springdisciplinerne. I springundervisningen vil der være fokus på minitrampolin og måttespring, men vi vil også udnytte muligheden for at tumble, træne på fast track og air track, samt i stortrampoliner. I den rytmiske undervisning vil du blive udfordret på din balance og træne bl.a. pirouetter og rytmiske sekvenser til musik og en masse andet.

I undervisningen vil vi arbejde hen mod et gymnastikopvisningsprogram som vi blandt andet skal vise i forbindelse med Familiedag på højskolen.


TeamGym på Idrætshøjskolen Aarhus

lederuddannelse

Hvis du ønsker mere gymnastik, end det du får i din højskoleundervisning, hjælper vi dig gerne med at blive tilknyttet et seniorhold ved TeamGym Aarhus. Der vil også være mulighed for at tage en lederuddannelse inden for GymDanmark og dermed åbne døre for at blive træner efter dit højskoleophold.
Dine undervisere i teamgym

Kasper Elgaard

Kasper Elgaard
Kasper er tidligere landsholdsgymnast på det danske powertumbling hold og har bl.a. vundet Europamesterskaberne og er blevet nordisk og dansk mester med Silkeborgs TeamGym herrehold.

Lene Christiansen

Lene Christiansen
Lene er til daglig leder af Springcenter Aarhus og har mange års erfaring som gymnastiktræner. I TeamGym undervisningen står Lene hovedsageligt for den rytmiske gymnastiktræning.


Tilmeld dig!

Vær sikker på at få en plads på et af de næste ophold.


Besøg os!

Mærk stemningen på IHÅ med en rundvisning.