Outdoor-adventure

Der står høj puls og sug i maven på skemaet, når du vælger Outdoor Adventure på IHÅ. I selskab med vores engagerede outdoorundervisere får du udfordringer og oplevelser både til lands og til vands. Du vil opleve et fællesskab, der gør, at du tør skubbe dine grænser længere end du selv troede muligt.

Du vil få mulighed for at prøve kræfter med kajak, mountainbike, klatring og alt muligt midt imellem.


outdoor klatring

Vi sørger for både udfordringer og tryghed når du er afsted med Outdoor-adventure på IHÅ


i kajak på Aarhus-bugten

Vil du sejle kajak, så er Idrætshøjskolen Aarhus det rette sted. Vi sejler havkajak i Aarhusbugten, kun 5 minutter på cykel fra skolen, og spiller kajakpolo i vores egen svømmehal. Du kan også komme på tur og prøve kræfter med bølgesurf, og til Norge, hvor du kan sejle på fos i kajak og i kano. Det lyder måske lidt vildt, men vores topuddannede kajakinstruktører kan altid finde en udfordring, der passer til dit niveau,  uanset om det er første gang du sidder i kajakken eller om du er en erfaren kajakrotte med mange eskimoruller bag dig. Det vigtigste er, at du har det sjovt og får en fed oplevelse.


outdoor havkajak

Alt hvad der kan klatres på skal prøves, og så skal man jo også ned igen
outdoor mountainbike

Mountainbike i skoven

Aarhus byder på noget af det bedste mountainbiketerræn i Danmark. Marselisborgskoven, i den sydlige del af Aarhus, har singletrackruter, hvor du bogstavelig talt kan køre i flere timer i træk uden at se det samme spor to gange.

På IHÅ har vi både vores egne mountainbikes og landevejscykler, så hvad enten dagen står på action eller oplevelsestur, så er det bare at sætte sig op på cyklen og køre af sted.Sammenhold og hygge

Teamfølelsen på Outdoor Adventure er vigtigt og ofte oplever I et helt specielt fællesskab, fordi I overvinder grænser sammen og står sammen som et team døgnet igennem. Det er ved bålet om aftenen eller i den nybyggede iglo, at dagens oplevelser falder på plads. Med en skumfidus på pinden og en kop kakao i hånden bliver der plads til at møde dine holdkammerater på en ny måde.


Kajak-instruktør

Mens du går på IHÅ kan du uddanne dig til IPP havkajak-instruktør. Du har mulighed for at blive undervist i havkajak, polokajak, surfkajak og foskajak. Den hjemlige undervisning foregår i vores egen svømmehal og ude på Aarhusbugten. Som certificeret instruktør kan du efterfølgende arbejde som havkajak-instruktør hos private firmaer eller i klubber.


outdoor kajakinstruktør

rejser

Outdoor-adventure tager på flere ture i løbet af både forårs- og efterårsopholdet. Følgende liste kan give dig en idé om, hvad du kan forvente.

 


Forår
Januar: Danmarkstur. Test dit grej og dine grænser. Forberedelse til fjeldtur til Norge i marts.
Marts: Fjeldtur i Norge med fjeldski og oppakning. Udeovernatning.
April: Adventuretur i Sverige. Riverrafting, fosskajak, pæle-, hule-, væg- og klippeklatring.
Maj: Kajaktur i Aarhusbugten og Kalø Vig.
Juni: Sommerskole med Adventure-race.

 


Efterår
August: Kajaktur i Aarhusbugten og ved Kalø Vig.
September: Sletten, Ry. Lejrtur med teambuilding for hele din årgang.
Oktober: Cykeltur i Sverige med shelterovernatning og klatring.
November: Udfordringstur


Dine outdoorundervisere

Jakob Mønsted
Jakob kan klare stort set alt, hvad der foregår udenfor og han er uddannet kajak-, klatre- og skiinstruktør med stor erfaring. Udover Outdoor-Adventure underviser Jakob også i Basketball og Madmagasinet.

Søren Møller
Underviser i Outdoor Adventure. Søren er en rigtig højskolemand med stor fokus på teambuilding og sammenhold.

René Schmidt
René er højskolens cykelmand og kan derudover undervise i  bl.a. kajak, klatring, ski og surf, og ja så er han også en dygtig musiker og et fast medlem af IHÅ’s famøse lærerband. René underviser også i Triathlon og Crash.