Håndbold

Du kan vælge at have håndbold som et af dine to idrætsspecialer, og dermed kombinere håndboldtræningen med et andet idrætsfag vi udbyder. Eller du kan vælge håndboldakademi med 4 gange træning i ugen, og opleve et mere ambitiøst fokus på udviklingen af netop dit talent.

Uanset hvilken mulighed du vælger vil håndboldtræningen på IHÅ bringer dig i fokus. Ud fra dine forudsætninger og evner tilpasser vi undervisningen, så alle på holdet får personlig udvikling og glæde ved træningen. Glæden ved træningen og spillet er i det hele taget i højsædet og vi leger med flere forskellige træningsformer.

Se hvordan du kan bygge dit ugeskema op omkring håndbold her:


håndbold

Bliv en bedre spiller

Vores mål er at gøre dig bevidst om, at det kræver mere end springkraft og et hårdt skud at blive en dygtig håndboldspiller. Vi går i dybden med vurdering, timing, teknik og finesser. Ved at lære dig selv bedre at kende, vil du også blive en bedre spiller og en del af et velfungerende håndboldhold.


Livekampe

Med en placering i Aarhus har vi rig mulighed for at overvære nogle at de store håndboldklubber på hjemmebane. Aarhus SK og Aarhus United er begge hold, der spiller i ligaen og som vi jævnligt lægger vejen fordi for at blive inspireret og heppe på de lokale klubber fra publikumsrækkerne.

Træningskampe

Vi spiller træningskampe mod hinanden og mod lokale hold og andre idrætshøjskoler. Kampene giver dig mulighed for at måle dine evner i forhold til andre spillere, samtidig med, at du og dit hold får chancen for at optræde som et team og vokse sammen.Håndboldakademiet

Håndboldakademiet er for dig, der gerne vil fokusere fuldt ud på håndbolden og teste dit talent med målrettet træning. 

Som elev på Håndboldakademiet vil du træne håndbold fire gange om ugen. I træner drenge/piger og alle nationaliteter sammen og vil blive udfordret af hinandens styrker. Her har vi særligt fokus på den individuelle udvikling. 

Ved siden af håndboldtræningen vil du også ugentligt lægge tid i vores styrkelokale med målrettet fysisk træning.

På Håndboldakademiet får du de bedste rammer for at teste dine sportslige ambitioner samtidigt med, at du er en del af sammenholdet og højskoleånden på IHÅ. Undervisningen på akademiet tilrettelægges med stor fleksibilitet, så du ved siden af akademiundervisningen også har mulighed for at spille på klubniveau.

Et internationalt træningsmiljø

Håndboldtræningen på IHÅ bringer dig i fokus ud fra dine forudsætninger og evner. Vi tilpasser undervisningen, så alle på holdet får personlig udvikling og glæde ved træningen. Glæden ved træningen og spillet er i det hele taget i højsædet og vi leger med flere forskellige træningsformer.

Hvis du vælger håndboldspecialet vil du træne håndbold to gange om ugen i kombination med dine andre fag. Bliv håndboldtræner

Et højskoleophold kan bruges til at føje punkter på cv’et. Som elev på vores håndboldspeciale eller -akademi har du mulighed for at tage basismodulerne i DHF’s ungdomstræner-uddannelse. Du skal kun betale for lidt undervisningsmateriale, og vores håndboldundervisere er certificerede instruktører på modulerne.Rejser med håndbold

Der arrangeres tur til Tyskland for alle på håndboldspeciale og -akademi, nærmere SG-Flensburg Handewitt, hvor vi skal opleve stemningen og niveauet i den tyske Bundesliga.
Derudover forsøger vi også altid at komme på ture til VM/EM/Final4 arrangementer rundt om i Europa.

Dine undervisere i håndbold

Jan Paulsen
Jans håndboldhistorie byder blandt andet på kampe for det danske landshold, i den tyske Bundesliga samt fransk, spansk og italiensk håndbold. Udover at være håndboldtræner på IHÅ har Jan også været cheftræner for herreholdet i Mors-Thy Håndbold, som han i 2013 førte fra en bundplacering til slutspillet.

Jesper Holmris
Når Jesper ikke er på IHÅ, så er han cheftræner for Ringkøbing Håndbold, der spiller i den bedste danske række for kvinder – HTH Go Ligaen. Han har tidligere trænet SK Aarhus og været landstræner i henholdsvis Schweiz, Storbritannien og senest Kina. Og så har han også selv spillet på det danske landshold.Tilmeld dig!

Vær sikker på at få en plads på et af de næste ophold.Besøg os!

Mærk stemningen på IHÅ med en rundvisning.