Fodboldspeciale og -akademi

Fodboldundervisningen på Idrætshøjskolen Aarhus tager udgangspunkt i dit individuelle niveau og er tilrettelagt specifikt for både piger og drenge. Du kan glæde dig til et seriøst og intenst træningsmiljø, hvor øvelserne er udviklende, målrettede og kampaktuelle. Vi vægter helheden i fodboldspillet meget højt. Du skal som spiller både blive bedre som individualist og som en del af et hold. Derfor har vi også en ambition om, at du skal kunne kigge tilbage på et højskoleophold, hvor du har flyttet dine fodboldevner – både i benene og i hovedet.
Fantastiske faciliteter

Du får helt unikke vilkår, når du spiller fodbold på IHÅ. Vi har vores egen full-sized kunstgræsbane, der sammen med de tilstødende og velplejede græsbaner gør, at du kan udvikle dig som fodboldspiller året rundt. Ind i mellem går vi indendørs, hvor vi prøver kræfter med Futsal og almindelig indendørs fodbold. Naturligvis ligger alle faciliteterne lige uden for døren.


Speciale eller akademi?

Hvis du vælger fodboldspecialet på IHÅ vil du træne fodbold to gange om ugen og har derudover et andet idrætsspeciale, som du ligeledes træner to gange om ugen. Hvis du vælger vores fodboldakademi vil du træne fodbold fire gange om ugen. For både speciale og akademi ligger den praktiske træning tæt op ad almindelig klubtræning, med en god blanding af både teori og praksis. Vores højtuddannede undervisere brænder for fodbold og vil have fokus på din individuelle udvikling fra første dag på banen. Vi arbejder med forskellige spilsystemer og taktiske værktøjer, som vi prøver af i kampe mod andre idrætshøjskoler og lokale hold.


fodboldsejr idrætshøjskolen aarhus

Fodboldrejser

Hvert forår tager vi på en kombineret træningslejr og oplevelsestur til fodboldklubber, kampe og fankulturer i Bundesligaen og Æresdivisionen. Med base på et hotel på grænsen mellem Holland og Tyskland, når vi bl.a. at træne 3-4 gange på græs, se, opleve og analysere 2-3 kampe, besøge Ajax’ berømte fodboldskole, og være turister i Amsterdam. Her slutter vi gerne turen af med Champions League på en sportsbar.

I løbet af efteråret tager vi en 24-timers tur til fodboldens hjemland. Vi fodboldnørder intenst, når vi sætter os i flyet til England for at se en kamp i enten Premier League, Champions League eller Liga-Cuppen. På vejen til og fra denne ultimative fodboldoplevelse udsættes I gerne for en quiz, et lille fodboldforedrag eller et væddemål og en enkelt pint på en klassisk engelsk pub.


Fodboldakademiet

Fodboldakademiet er et unikt tilbud, for både drenge og piger, hvor du kan fordybe dig i fodbold og prøve dit talent af, samtidigt med, at du lever og bor i et højskolemiljø. På akademiet træner du fire gange om ugen med ligesindede fodboldspillere, der har den samme tilgang som dig. Piger og drenge træner sammen og matches så alle parter udfordres og udvikler sit spil mest muligt. Der kræves ikke noget specifikt niveau for at tilmelde sig fodboldakademiet, men du skal have lyst til at tage din træning og udvikling seriøst.Tag en træneruddannelse

Under dit højskoleophold kan du påbegynde din træneruddannelse. Vi tilbyder Dansk Boldspil Unions B1-kursus. Trænerkurset kører sideløbende med den almindelige fodboldundervisning og vi anbefaler det stærkt, da det giver fine muligheder for trænerjobs og kan pynte på CV’et, når du senere skal søge en studieplads. Har du allerede B1-kurset, har vi mulighed for at udbyde B2-kurset, enten her på skolen eller via et klubkursus.


Dine undervisere i fodbold

Arne Grønbæk
Arne er viceforstander og leder af fodboldakademiet på IHÅ. Arne har spillet divisionsfodbold for Randers og Skovbakken ligesom han i mange år har været træner i bl.a. Skovbakken. Derudover er Arne DBU-instruktør.

Søren Sinnbeck
Søren underviser både på akademiet og specialet, hvor han gør brug af sin store erfaring som divisionsspiller i 1. og 2. division for Århus Fremad, og sin træneruddannelse i DBU. Han er desuden IHÅ’s indendørsspecialist med mange mesterskaber bag sig.

Morten Bruun
Morten er tidligere landsholds-
spiller og indehaver af en EM-guldmedalje fra 1992. Han er uddannet UEFA A-træner og DBU instruktøruddanner. Du kender ham sikkert som fodbold-kommentator på 6’eren eller DR.

Søren KiilerichTilmeld dig!

Vær sikker på at få en plads på et af de næste ophold.Besøg os!

Mærk stemningen på IHÅ med en rundvisning.