Fitness

Som elev på Idrætshøjskolen Aarhus’ fitness-speciale vil du, i kombination med et andet idrætsspeciale, dyrke fitness mindst to gange om ugen. Hvis du er til endnu mere fitness kan du også vælge at have fitness som begge dine specialefag og dermed få muligheden for fitnessundervisning fire gange om ugen.

Undervisningen foregår i vores eget fitnesslokale Frank’s Gym, på vores udendørs crossfit-område og i vores aktivitetshal. Du vil både få individuel vejledning og masser af holdundervisning. Alt for at optimere din træning. Når du vælger fitness-specialet på IHÅ bliver du introduceret til en verden fuld af intensitet, styrke og udholdenhed gennem et væld af træningsformer.
fitnessinstruktør

Fitnessinstruktøruddannelse

Som et supplement til fitness-specialet har du under forløbet mulighed for at uddanne dig til fitnessinstruktør. Fitnessinstruktøruddannelsen på IHÅ er et 40 timers kursus for Dansk Forenings Fitness, der er anerkendt og genkendt af både DGI 0g DIF.

Med en fitnessinstruktøruddannelse vil du ikke kun være rustet til både teoretisk og praktisk at træne dig selv mest effektiv, men også at varetage et job som fysisk træner eller fitnessinstruktør i et fitnesscenter. Uddannelsen kommer omkring emner som fysiologi, anatomi, træningslære, aerob/anaerob træning, programlægning og meget andet. Du vil derfor efterfølgende kunne gennemføre screeninger og tilrettelægge træningsprogrammer. Ligeledes vil du teoretisk kunne uddybe formålet med programmet, lave bevægelsesanalyser og instruere i korrekt teknik.

Personlig træner

I forlængelse af fitnessinstruktøruddannelsen tilbyder vi en personlig træneruddannelse.

Uddannelsen til personlig træner giver dig specialiseret viden på en række områder såsom muskeltræning, konditionstræning, vægtforøgelse og vægttab. Du vil opnå forståelse for brugen af kapacitetsanalyse, træningsplanlægning og periodisering samt relevant viden omkring forholdet mellem kost og træning. Uddannelsen vil løfte dit arbejde som fitnessinstruktør og fysisk eller personlig træner og give dig redskaberne til at udvikle og implementere programmer med henblik på særlig målrettet træning.


personlig træner

club la santa

Når det danske novembervejr er ved at opnå sin maksimale tristesse vender hele skolen ryggen til den grå hjemstavn og drager til Club La Santa på LanzaroteFitnessrejse til Club La Santa

Club La Santa på Lanzarote er kendt i sportsverdenen for et behageligt varmt klima, gode træningsforhold, fantastiske faciliteter samt forrygende instruktører.

Efterårsturen til Club La Santa er en fællesrejse, hvor vi flytter undervisningen ned til Lanzarote. Her nyder vi det dejlige vejr og lader os inspirere af stedets instruktører. Der er intet bedre end at få sat hele træningsrutinen på hovedet og møde nye udfordringer.

På forårsopholdet har nogle specialefag Club La Santa som destination for deres studietur. Det er bl.a. volley, fitness, tennis og dans, der bliver lokket af muligheden for at dyrke deres sport med frisk inspiration fra stedets instruktører.


Dine undervisere i fitness

Frank Henriksen
Frank er uddannet cand.scient i Idræt og har stor erfaring
som fysisk træner for klubber som AGF, BSV,  og SK Århus. På højskolen hersker han i ”Frank’s Gym” og underviser i fitnessuddannelserne og Powersport.

Árni Árnason
Árni er IHÅ’s islandske bjørn. Det er ham, der er på pletten, når der skal trænes med kettlebells eller laves crossfit. Udover fitness underviser Árni også i Powersport og Basketball.

Anne Juhl Nielsen

Anne Bønning
Anne underviser i fitness. Når Anne ikke er på IHÅ læser hun idræt og statskundskab ved Aarhus Universitet.

Tilmeld dig!

Vær sikker på at få en plads på et af de næste ophold.

Besøg os!

Mærk stemningen på IHÅ på din egen krop med en rundvisning