dans

Din krop skal være stærk og bevæge sig smukt i harmoni med sig selv – det er målet for danseundervisningen på IHÅ. Uanset hvor erfaren du er, tager vi altid udgangspunkt i din krop, dine muligheder og dine drømme. Hvis du vælger dans som et af dine to specialefag vil du have danseundervisning to gange om ugen.

Hvis du ønsker endnu mere dans hjælper vores danseinstruktører gerne med at at finde den danseskole og det hold i Aarhus, der passer lige netop til dig.


dansespecialeSpejlsal

Undervisningen foregår i Springcenter Aarhus’ store lyse spejlsal, der ligger et stenkast fra højskolen.


danseundervisning idrætshøjskolen aarhus

Undervisningen

Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med, og er henvendt både til drenge og piger. Uanset køn, niveau og ambitioner er det dog afgørende, at du har lyst til at lære nyt og arbejde hårdt. Vi koncentrerer os i begyndelsen om at få grundformen på plads, så du har et godt udgangspunkt til at udvikle din bevægeglæde og finde din personlige stil.

Koreografi vil altid være et grundelement i dans – vi arbejder primært med hiphop og street-dance, som selvfølgelig er underbygget af den nyeste musik, men udfordrer også os selv med andre stilarter. Derudover skubber vi til grænserne ud fra dine og dine medelevers ønsker, og afprøver gerne andre genrer.


Et pulserende dansemiljø

Vi tager også ud i byen og danser. Vores unikke beliggenhed i Aarhus giver os nogle fantastiske muligheder for at inddrage byens pulserende dansemiljø. Vi tager til forestillinger på aarhusianske danseteatre, for eksempel Bora Bora, og deltager i workshops med gæsteinstruktører.

Det vil være med til at give dig et helt nyt perspektiv på din dans.

Rejser med dans

I foråret tager dansespecialet til dansens mekka London, hvor vi tager drop-in classes i byens hotteste dansestudier som Pineapple og Studio 68. Vi skal naturligvis også opleve en af Londons Broadway musicals på et af de store teatre på Leicester Square. London en rigtig verdensby med en historie, der går tilbage til romerne, og udover et fantastisk dansemiljø er London en pulserende storby med stolte traditioner indenfor politik, uddannelse, undeholdning, massemedier, mode og kunst. En by man aldrig bliver træt af at være turist i.


danseworkshop i london

Holdfoto efter danseworkshop i London, hvor de bl.a. besøgte det berømte Pineapple Studios.

Dine danselærere

Sofie Kruuse har sammen med sin mand René Brix vundet adskillige nationale og internationale danseturneringer indenfor Latindans. De sidste 15 år har Sofie og René undervist i hip hop, og de har haft hold repræsenteret ved VM i Las Vegas i de sidste 6 år. Du kan måske også genkende Sofie fra Vild med Dans, hvor hun har været med i to sæsoner.

 

René Brix har en lang dansekarriere sammen med Sofie bag sig. René har de sidste mange år kastet sin danseopmærksom-hed på hip hop, hvor han med sine hold har opnået utallige DM-titler. René underviser til dagligt hos Beatfabrikken i Risskov og er hjælpeinstruktør hos IHÅ.