Basketball

Basketspecialet på IHÅ byder på tempo og timing, sjov, spil, spænding og teamwork. Hvis du vælger basketball som det ene af dine to idrætsspecialer vil du træne basketball to gange om ugen. Uanset om du tidligere har spillet i en klub eller om du har spillet streetbasket for sjov, så har basketball på IHÅ en masse at tilbyde dig.

Har du lyst til at spille i en klub ved siden af træningen på IHÅ hjælper vi dig gerne med at finde en, der passer til dit niveau.


basketball på Idrætshøjskolen aarhus


teknik, styrke og udholdenhed

Den daglige træning tager udgangspunkt i de tekniske grundelementer som ballhandling, footwork og fundamentals. Derfra udvider vi træningen til holdspillet, hvor vi arbejder med spilforståelse, placering på banen, fast breaks, samt forsvars- og angrebssystemer. Vi lægger stor vægt på din personlige udvikling og derfor er en del af træningen ligeledes styrke, eksplosivitets- og springtræning.


Danmarks mest intense basketmiljø

Når du bor på Idrætshøjskolen Aarhus lander du lige midt i en verden af basketball. Danmarks tophold Bakken Bears holder til i hallerne, som du kommer til at træne i, og din underviser Jakob Mønsted har selv vundet DM tre gange med holdet. Bakken Bears’ hjemmebane i baghaven betyder også, at du vil få mulighed for at se en række kampe i vores hjemlige liga.


Idrætshøjskolen Aarhus til basketkamp med Bakken Bears

Bliv baskettræner

Som en del af undervisningen har du mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du bl.a. lære om indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også opnå viden om idrætsskader og opbygning af holdspil.


dine basketballundervisere

Jakob Mønsted
Jakob har med tre DM-titler i Bakken Bears’ trøje stor erfaring som basketballspiller. Men Jakob brænder også for at give sine evner fra sig som træner. Jakob har undervist i basketball på IHÅ i mere end 15 år, og er kvalificeret til at uddanne dig som træner.
Uden for basketballbanen er Jakob en rigtigt outdoormand og erfaren inden for både kajak, ski og klatring.

Árni Árnasson
Árni er IHÅ’s islandske bjørn. Han har selv spillet i den islandske 1. division. Árni er også tidligere træner for et seniorhold i den islandske 2. division og tidligere ungdomstræner for U16 Skovbakken Bears. Udover sine evner inden for basketball lærer Árni gerne fra sig i fagene Fitness og Powersport, hvor han ved en ting eller to om tung styrketræning.

Når solen kigger frem kan du også udfordre dine højskolevenner i en kamp på vores udendørs streetbasketbane.

Tjek alle vores mange faciliteter her.