Basketball

Basketball på IHÅ byder på tempo, timing og teamwork. Undervisningen vil være en vekslen mellem praktiske og teoretiske øvelser, og vil bestå af elementer som teknik, boldhåndtering, taktik og coaching. Formen vil være både med fokus på den individuelle og hele teamet. Derudover vil undervisningen også komme omkring idrætskultur og fairplay samt holdsport.

Hvis du vælger basketball som det ene af dine to idrætsspecialer vil du træne basketball to gange om ugen. Uanset om du tidligere har spillet i en klub eller om du har spillet streetbasket for sjov, så vil du blive udfordret og lære en masse nyt.

Har du lyst til at spille i en klub ved siden af træningen på IHÅ hjælper vi dig gerne med at finde en, der passer til dit niveau.



basketball på Idrætshøjskolen aarhus


teknik, styrke og udholdenhed

Den daglige træning tager udgangspunkt i de tekniske grundelementer som ballhandling, footwork og fundamentals. Derfra udvider vi træningen til holdspillet, hvor vi arbejder med spilforståelse, placering på banen, fast breaks, samt forsvars- og angrebssystemer. Vi lægger stor vægt på din personlige udvikling og derfor er en del af træningen ligeledes styrke, eksplosivitets- og springtræning.



Danmarks mest intense basketmiljø

Når du bor på Idrætshøjskolen Aarhus lander du lige midt i en verden af basketball. Danmarks tophold Bakken Bears holder til i hallerne, som du kommer til at træne i, og din underviser Jakob Mønsted har selv vundet DM tre gange med holdet. Bakken Bears’ hjemmebane i baghaven betyder også, at du vil få mulighed for at se en række kampe i vores hjemlige liga.



Idrætshøjskolen Aarhus til basketkamp med Bakken Bears

Bliv baskettræner

Som en del af undervisningen har du mulighed for at tage DGI’s basketball-basistrænermodul. Her vil du bl.a. lære om indlæring af grundlæggende spilteknikker og opbygning af en træningslektion. Du vil også opnå viden om idrætsskader og opbygning af holdspil.



dine undervisere i basketball

Jakob Mønsted
Med tre DM-titler i Bakken Bears’ trøjen har Jakob stor erfaring som basketballspiller. Jakob har undervist i basketball på IHÅ i mere end 15 år, og er kvalificeret til at uddanne dig som træner.
Uden for basketballbanen er Jakob en rigtigt outdoormand og erfaren inden for både kajak, ski og klatring.

Árni Árnasson
Árni er IHÅ’s islandske bjørn. Han har selv spillet i den islandske 1. division og været træner for et seniorhold i den islandske 2. division samt tidligere ungdomstræner for U16 Skovbakken Bears. Udover sine evner inden for basketball underviser Árni i idrætsspecialet Fitness og det fysiske fag Powersport.



Tilmeld dig!

Vær sikker på at få en plads på et af de næste ophold.


Besøg os!

Book en rundvisning og mærk den stemning der er på IHÅ!