Tilbudsfag

Tilbudsfag er en række fag, du frivilligt kan tilmelde dig, og som ligger i tiden ud over dit højskoleskema. Det kan være om eftermiddagen, om aftenen og i weekenden. Nogle tilbudsfag består af et undervisningsforløb, hvor du binder dig til at følge forløbet, mens du med andre tilbudsfag fra gang til gang kan vælge, om du har lyst til at deltage.

Kor

Hvis du er glad for at synge er kor som tilbudsfag lige noget for dig. Kor er et af de fag, hvor du tilmelder dig et længere undervisningsforløb for, at vi kan forbedre os sammen.

Tilpasset deltagere og niveau vil vi arbejde med alt fra unisone til firestemmige korsatser. Indenfor overskriften rytmisk kor kan der blive eksperimenteret med mere utraditionelt materiale, men nogle gode pop, rock og gospel numre er et must.

På efterårsholdet munder forløbet ud i en koncert til juleafslutningen i Vejlby kirke. På forårsholdet giver vi små koncerter til Live Café. Desuden har vi Familiedag på hvert ophold, hvor koret også er fast indslag.kor tilbudsfag idrætshøjskolen aarhus

guitar tilbudsfag idrætshøjskolen aarhus

Guitar

Guitar som tilbudfag er for alle niveauer. Vi vil så vidt muligt gøre det muligt for den enkelte at udvikle sig i forhold til udgangspunktet. Typisk vil der blive etableret et par begynder hold, et let øvet og et mere øvet hold.

Et utal af sange kan spilles med tre akkorder. Og det er afsættet for begynder-guitarundervisningen på IHÅ. Du får kendskab til de mest basale akkorder og lærer at bruge dem optimalt.

Hvis du har spillet lidt i forvejen, eller måske i flere år, justeres ambitionsniveauet naturligvis. Vi vil f.x arbejde med barré-greb, udvidede akkorder, skalaer og improvisation.

IHÅ har en række guitarer af forskellige varianter, som du kan låne, mens du er på højskolen. På den måde kan også øve dig uden for undervisningstiden. Guitar er et tilbudsfag, hvor du tilmelder dig et længere undervisningsforløb.
Klaver

Du har mulighed for at blive undervist i klaver uanset om du er helt nybegynder eller har erfaring ved tangenterne. På IHÅ har vi et par klavere, et flygel og keyboard du kan låne til undervisningen og til træningen derudover.
Squash

I løbet af indendørssæsonen er der mulighed for at spille squash en eftermiddag om ugen. Vi har adgang til squashbaner i den indendørs tennishal, der ligger lige bag højskolen. Du kan tilmelde dig Squash fra gang til gang.


Tennis

Tennis tilbydes som et tilbudsfag i udendørssæsonen. I kan låne ketchere og bolde af højskolen, og I kan tilmelde jer fra gang til gang.

Surfing

Når vejret tillader det i for og sensommeren har du mulighed for at vælge surfing som et af vores tilbudsfag.

Vi har alt det udstyr du har brug for og dygtige instruktører, så lige meget om du er begynder eller øvet kan du blive udfordret på vandet. Vi har udstyr til både windsurf og kitesurf.

Idrætshøjskolen Aarhus ligger i Risskov i det nordlige Aarhus og er kun en cykeltur væk fra både skov og vand. Aarhusbugten byder på fine forhold til både kitesurf, windsurf og stand up paddle surfing.