Kulturfag

Kulturfag er en fællesbetegnelse for den gruppe af fag, der ligger onsdag eftermiddag og fredag formiddag/eftermiddag, men er også navnet på et af fagene – lidt forvirrende. Du skal vælge ét af fagene og valgmulighederne er almindelig Kulturfag (onsdag og fredag), Eventmageriet eller Sangskrivning.

Eventmageriet

Eventmageriet er et fag for dig, hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med projektarbejde. I vil arbejde med praktiske projekter og lære om at organisere, planlægge og styre et projekt eller en event frem til afholdelse. Dermed vil I komme igennem alle de processer, der er nødvendige for at kunne skabe et godt arrangement.

Skolens store musikfestival er en af de opgaver, der skal løses hvert forår. Hele skolen bliver lavet om til en mini-Smukfest og Eventmagerne står bag hele arrangementet i samarbejde med elevforeningen. I arrangerer også andre sjove events for resten af højskolen og leger med at planlægge og udføre happenings nede i Aarhus centrum.


eventmageriet idrætshøjskolen aarhus

Du kan få skubbet til lidt grænser når Eventmagerne tager “i byen”.


Sangskrivning

Hvis du vælger Sangskrivning bliver du en del af et sangskrivermiljø, hvor du vil få undervisning og sparring fra professionelle sangskrivere og udøvende musikere. Du får masser af tid til at skrive sange, performe dem på scenen og til sidst indspille et par af dem i et studie.

”Jeg havde spillet en del musik før jeg kom på IHÅ, men aldrig selv skrevet en sang. Nu har jeg skrevet fem sange og fået den ene af dem indspillet. Det er ret grænseoverskridende at give så meget af sig selv, men også fantastisk at få mulighed for at lave sine egne tekster og melodier”

Inger – elev på Sangskrivning

Professionel støtte til alle niveauer
Når du starter som sangskriver, tager vi udgangspunkt i dit niveau. Gennem en professionel tilgang, hjælper vi dig med at få det bedste ud af dine ideer og drømme. Uanset, om du har skrevet sange før, eller om det er din første sang. Der er mange måder at være sangskriver på. Selv store navne som Bob Dylan og John Mayer har i starten søgt inspiration hos andre. På samme måde stiller vi os på skuldrene af giganterne og skaber med tiden vores eget udtryk i melodier og tekster.

Du bliver del af et musikmiljø
På højskolen finder du alt hvad du behøver af øvelokaler og udstyr, og med jævne mellemrum får du mulighed for at prøve dine sange af foran et live publikum.


sangskrivning idrætshøjskolen aarhus

Indspil dine sange i Poul Krebs’ studie
Sidst på forårsopholdet tager vi på en flerdages sangskrivercamp på Samsø, hvor vi booker os ind i Poul Krebs’ studie, Dansebjerg. Dansebjerg er en stor villa der er bygget om til studier og indkvartering for professionelle musikere. Ud over Poul Krebs har navne som Nephew og Veto også indspillet på Dansebjerg.

Kristian Svenningsen
Kristian er musiker og sangskriver med flere albumudgivelser bag sig. Udover musik underviser Kristian også i volleyball ligesom han er medansvarlig for IHÅ’s åbne scene Live Cafeen.

Kulturblok

Kulturonsdag

Kulturonsdag ligger som navnet antyder om onsdagen. Onsdag er danske og internationale elever adskilt og mens de internationale elever lærer om dansk sprog og kultur bruger vi tiden på at debattere samfundsaktuelle emner og får besøg af spændende oplægsholdere. Når det passer i programmet kobler vi onsdag eftermiddag sammen med et foredrag, når der er højskoleaften onsdag aften. Så kan en dag starte med et oplæg efterfulgt af et besøg ude i byen og slutte med et spændende foredrag. Så har det været en rigtig kulturonsdag.


Frivilligt arbejde
Kulturonsdag kan også byde på meget andet. For eksempel arbejder vi gerne med frivillighed, hvor I elever skal ud og lave noget frivilligt arbejde som I selv er med til at definere. Nogle har lavet idrætsaktiviteter for udsatte børn og unge fra lokalområdet. Andre elever har prøvet, hvordan det er at være besøgsvenner for ældre mennesker mens nogle tredje er blevet bloddonorer eller har været på arbejde med hospitalsklovne.

Der er frie rammer så længe I har lyst til at hjælpe nogle andre mennesker og opleve glæden ved at give lidt af sin tid til frivilligt arbejde.

Kulturfredag

Kulturfredag er både for danske og internationale elever. Ofte smører vi madpakker og tager på tur og besøger nogle af de spændende kulturinstitutioner som Aarhus har at byde på. Vi besøger fx. Aros, Moesgaard Museum, Musikhuset, Festugen og Sculpture by the Sea.


Et andet fredagsindslag kan være kulturelle rejser for en eftermiddag til nogle af de lande og nationaliteter vi har repræsenteret her på IHÅ. Dette er en mulighed for at de internationale elever kan præsentere deres hjemland og kultur. Måske du bliver inspireret til at besøge din nye japanske, kenyanske eller libanesiske ven og hans hjemland efter endt højskoleophold.

#IHÅ på Instagram