Din højskoledag

Morgen

En typisk dag på IHÅ begynder med, at dit vækkeur ringer omkring kl. 7.00, hvorefter du hopper i noget tøj og går over til morgenmad. Der er morgenmad fra kl. 7.15 – 7.45. Hvis dit team har pligter i køkkenet eller rengøring på fællesområder, mødes du med teamet inden morgenmad og får gjort jeres opgaver i fællesskab.

Kl. 8.00 starter undervisningen og kører til ca. kl. 10.00, hvor der serveres kaffe, te, frugt og knækbrød. Måske benytter du pausen til et hurtigt bad, afhængig af, hvilke timer du har haft, eller hvad du skal fortsætte med.

Frokost

Kl. 11.30 slutter formiddagens undervisningen, og så er der frokost kl. 12.00. Frokosten består ofte af en lun ret med salat, pålæg og brød. Inden der bliver sagt velbekommen giver dagens vagtlærer eventuelle beskeder. Igen hvis dit team har køkkentjans hjælper I med at ryde ud og vaske op efter frokosten.

Kl. 13.30 er der undervisning igen. Nogle dage er det idræt andre dage valgfag eller kulturfag. Midt på eftermiddagen er der pause med kaffe, te, brød og frugt. Når din eftermiddagsundervisning er ovre omkring kl. 16.00 har du fri leg, kan gøre hvad du har lyst til; tage et tilbudsfag, øve på guitar, træne i styrkelokalet, slappe af, spille brætspil etc.

Aften

Kl. 18.00 er der varm aftensmad og derefter er der igen fritid. Ugens værtsteam kan have planlagt nogle sjove, skæve aktiviteter , som du kan vælge at deltage i.

Hver onsdag er der dog højskoleaften, der kan bestå af foredrag eller musikindslag. Den sidste højskoleaften i måneden er der LiveCafe, hvor alle har mulighed for at optræde på scenen.

Højskolens hovedbygning samt haller er åbne hver dag indtil kl. 23.00.

Vi har ofte gratis adgang eller reduceret pris til Bakken Bears basketkampe, de lokale klubbers håndbold- og fodboldkampe, så der er rig mulighed for at blive underholdt.

I weekenderne bliver de fleste elever på skolen, hvor der bliver slappet af, arrangeret aktiviteter, og der er tid til en ned til Aarhus by.
Festudvalget arrangerer super tjekkede store som små fester ca. hver 3. weekend.Som en højskoleelev engang har udtalt:

“Jeg kan ikke huske, hvad jeg lærte på højskolen, men jeg vil aldrig glemme det”.


Teams & pligter

Når du hører ordet ”pligter” kan det godt være lidt afskrækkende i første omgang, men det er nu ikke så slemt som man skulle tro. På IHÅ er du en del af fællesskabet, og du er med til at få fællesskabet til at fungere. Du bliver en del af et team og sammen med dine teamkammerater får du en række tjanser I skal udføre i de uger det er jeres tur. Der er køkkentjans, oprydnings- og rengøringsstjans, og så vil hvert team også på skift være værter i en uge og stå for forskellige aktiviteter. De forskellige tjanser er alle fordelt ud fra det princip, at de ikke skal optage din fritid, så det er lettere opgaver, som du kan udføre inden for rimelig tid og som ikke kræver al din energi.
Under dit ophold er dig og din roommate også ansvarlige for at holde jeres værelse pænt og rent, men det gør vi nemt for dig. Du får udleveret alle de rengøringsmaterialer du skal bruge, og der er rent sengetøj til dig hver 14. dag. Det beskidte træningstøj kan du frit vaske i vaskekælderen.

Fritid & pauser

Fritiden på IHÅ er jeres egen. Der er masser af den, men inden I ser jer om er den fyldt op med alle mulige spændende aktiviteter.
Måske hjælper du med at arrangere en temafest eller også skal der øves med bandet inden næste LivéCafé.

Den obligatoriske undervisning foregår fra omkring 8.00-15.30 og derefter har I fri. Ud over onsdag aften er alle aftener jeres egne. I weekender bliver mange elever på skolen og her bestemmer man hvad man har lyst til at deltage i. I weekenden er det også nemt at hoppe på cyklen eller i en bybus ned til centrum og nyde en tur i biografen eller lidt shopping.

Pauserne er de vigtigste. Her er tid til at leve, reflektere over tilværelsen eller holde en kæreste i hånden.


fritid og pauser på idrætshøjskolen aarhus ihåVærelser

I den næste periode skal IHÅ måske være dit hjem.
Du skal bo på et nyrenoveret dobbeltværelse med eget bad og toilet med en roommate, der sikkert bliver din ven for livet. Ikke at man nødvendigvis opholder sig så meget på værelset, der sker nemlig så meget hele tiden.

Værelserne er for nyligt sat i stand, godt indrettet og med jeres indsats kan de blive rigtig hyggelige, når I får pyntet op. Det er pigerne nu ofte en smule bedre til end drengene, men vi har da i årenes løb også oplevet nogle fantastiske ’man caves’ pyntet op med fodboldtrøjer, plakater og lignende.

Der er wifi på hele skolen, så man kan komme på nettet. Mange lokaler i hovedbygningen har TV, og vi har to storskærme til film og fodboldkampe. I weekenderne bliver der ofte lavet popcorn og taget dyner med ned i vores lille biograf, Bunkeren.


værelser på idrætshøjskolen aarhus ihå

IHÅ ligger tæt på skov, strand og by

Vores unikke beliggenhed giver dit højskoleophold en helt anden dimension. Du kan tage på stranden med vennerne, cykle i byen for at tage en shopping- eller cafétur og udnytte alle de sport- og kulturtilbud som byen byder på.