Morgen

Din dag på IHÅ begynder med, at dit vækkeur ringer ca. kl. 7.00. Der er morgenmad fra kl. 7.15 – 7.45, hvor der serveres frisk hjemmebagt brød, yoghurt, ost, juice m.m. Hvis dit team har pligter i køkkenet eller rengøring på fællesområder (det har I ca. en uge pr. opgave), møder du måske lidt tidligere.

Kl. 8.00 starter undervisningen og kører til ca. kl. 10.00, hvor der serveres kaffe/te, frugt og knækbrød. Måske benytter du pausen til et hurtigt bad, afhængig af, hvilke timer du har haft, eller hvad du skal fortsætte med.

Frokost

Kl. 11.30 slutter formiddagens undervisningen, og så er der frokost kl. 12.00. Lune retter, salatbord og pålæg og brød er en daglig fornøjelse. Så er der pause, dem er der en del af, og de er vigtige. Her bliver der hygget, slappet af, spillet spil, tjekket facebook m.m.

Kl. 13/13.30 er der undervisning igen. Nogle dage er det idræt andre dage valgfag. Midt på eftermiddagen er der kaffe/te/brød/grød og igen tid til hygge for nu sker der ikke noget før aftensmad, medmindre man smutter ned i styrkerummet og træner eller øver guitar i musiklokalet. Alle skolens undervisningslokaler er åbne for elever hver dag indtil kl. 23.00.

Aften

Kl. 18.00 er der varm aftensmad. Aftenen er din egen. Nogle elever går måske til idræt i en lokal klub, men man får faktisk rørt sig rigeligt, så måske tager du bare en slapper og ser Champions League på storskærm, spiller bordfodbold, snakker og hygger eller smutter en tur ned i Aarhus. Vi har ofte gratis adgang til basket- eller håndboldkampe og reduceret pris til fodbold, så det kan også være I tager til kamp med et af de lokale hold.

Dagene går, de ligner hinanden, men er vidt forskellige. Tiden står stille, men farer alligevel af sted. Du hygger, har travlt med at øve et nummer til Live Café eller bare travlt med at slappe af i godt selskab.

I weekenderne bliver de fleste elever på skolen. Lørdag, er skolens café, som eleverne selv bestyrer åben. Her kan man købe en billig øl eller breezer, og slippe for at betale overpris nede i byen. På IHÅ fester man i venners lag. Søndag slapper man af og lader op til næste uge.Som en højskoleelev engang har udtalt:

“Jeg kan ikke huske, hvad jeg lærte på højskolen, men jeg vil aldrig glemme det”.


Teams & pligter

Når du hører ordet ”pligter” kan det godt være lidt afskrækkende i første omgang, men det er nu ikke så slemt som man skulle tro. På IHÅ er du en del af fællesskabet, og du er med til at få fællesskabet til at fungere. Du bliver en del af et team og sammen med dine teamkammerater får du en række tjanser I skal udføre i de uger det er jeres tur. Der er køkkentjans, oprydnings- og rengøringsstjans, og så vil hvert team også på skift være værter i en uge og stå for forskellige aktiviteter. De forskellige tjanser er alle fordelt ud fra det princip, at de ikke skal optage din fritid, så det er lettere opgaver, som du kan udføre inden for rimelig tid og som ikke kræver al din energi.
Under dit ophold er dig og din roommate også ansvarlige for at holde jeres værelse pænt og rent, men det gør vi nemt for dig. Du får udleveret alle de rengøringsmaterialer du skal bruge, og der er rent sengetøj til dig hver 14. dag. Det beskidte træningstøj kan du frit vaske i vaskekælderen.

Fritid & pauser

Fritiden på IHÅ er jeres egen. Der er masser af den, men inden I ser jer om er den fyldt op med alle mulige spændende aktiviteter.
Måske hjælper du med at arrangere en temafest eller også skal der øves med bandet inden næste LivéCafé.

Den obligatoriske undervisning foregår fra omkring 8.00-15.30 og derefter har I fri. Ud over onsdag aften er alle aftener jeres egne. I weekender bliver mange elever på skolen og her bestemmer man hvad man har lyst til at deltage i. I weekenden er det også nemt at hoppe på cyklen eller i en bybus ned til centrum og nyde en tur i biografen eller lidt shopping.

Pauserne er de vigtigste. Her er tid til at leve, reflektere over tilværelsen eller holde en kæreste i hånden.


fritid og pauser på idrætshøjskolen aarhus ihå

kost og køkken idrætshøjskolen aarhus ihå

Kost & køkken

På Idrætshøjskolen spiser vi lækker mad i rigelige mængder, der er tilpasset jeres behov, når der trænes meget.

Køkkenet serverer tre hovedmåltider, morgen, frokost og aftensmad, og tre mellemmåltider, formiddag, eftermiddag og sen aften. Vi serverer altid veltillavet dejlig mad. Madens sammensætning og ernæringsindhold er tilpasset dig som er i aktivitet og træner det meste af dagen. Maden er derfor grøn, grov, fedtfattig og indeholder rigeligt protein.

Du vil altid blive mæt – også selvom du har specielle behov. Vi tilbyder vejledning om både vægttab og muskeløgning, da vores køkkenchef er diætist er gerne deler ud af sin viden.
Værelser

I den næste periode skal IHÅ måske være dit hjem.
Du skal bo på et nyrenoveret dobbeltværelse med eget bad og toilet med en roommate, der sikkert bliver din ven for livet. Ikke at man nødvendigvis opholder sig så meget på værelset, der sker nemlig så meget hele tiden.

Værelserne er for nyligt sat i stand, godt indrettet og med jeres indsats kan de blive rigtig hyggelige, når I får pyntet op. Det er pigerne nu ofte en smule bedre til end drengene, men vi har da i årenes løb også oplevet nogle fantastiske ’man caves’ pyntet op med fodboldtrøjer, plakater og lignende.

Der er wifi på hele skolen, så man kan komme på nettet. Mange lokaler i hovedbygningen har TV, og vi har to storskærme til film og fodboldkampe. I weekenderne bliver der ofte lavet popcorn og taget dyner med ned i vores lille biograf, Bunkeren.


værelser på idrætshøjskolen aarhus ihå

IHÅ ligger tæt på skov, strand og by

Vores unikke beliggenhed giver dit højskoleophold en helt anden dimension. Du kan tage på stranden med vennerne, cykle i byen for at tage en shopping- eller cafétur og udnytte alle de sport- og kulturtilbud som byen byder på.