Et langt ophold på Idrætshøjskolen Aarhus

Her finder du alle de praktiske informationer om et langt ophold på IHÅ. Husk, hvis du er i tvivl, eller der er noget du ikke kan finde, så er du altid velkommen til at ringe på tlf: 86 21 38 00 eller sende en mail til [email protected]

IHÅ er fyldt med liv. Når du og alle de andre på din årgang ankommer til vores dejlige område i Risskov, så summer det i alle bygninger. Livet på IHÅ er unikt, det er måske den bedste tid i dit liv, men det er i hvert fald DIN tid til at følge dine drømme, teste dine grænser og leve livet i et fællesskab, som du måske aldrig kommer til at opleve igen.

Et langt højskoleophold betyder, at du kan du få det frirum du skal bruge inden du går i gang med studiet, finde dig selv, få venner for livet eller simpelthen bare bruge dit sabbatår på en god og konstruktiv måde.

Forårskursus: Varighed 23 uger, begynder i januar.
Efterårskursus: Varighed 18 uger, begynder i august.
Helårskursus: Varighed 41 uger, begynder enten januar eller august.

På IHÅ kan du selv designe dit eget ophold. Ud over dine idrætsfag vil du også følge en række højskole- og fællesfag.

Når du tilmelder dig et højskoleophold skal du vælge to forskellige idrætsfag, som du hver træner to gange om ugen. Du kan også vælge at blive akademielev, og koncentrere dig om ét idrætsfag, som du træner fire gange om ugen. Det kræver ikke et specielt niveau eller talent at blive akademielev, men et ønske om at være ambitiøs omkring sin sport og sportslige udvikling.

Du er altid velkommen til at komme forbi og se skolen, mærke stemningen og få svar på dine spørgsmål. Vi giver et tilskud til togbilletten.

Book en rundvisning


Som en tidligere højskoleelev engang har udtalt:

“JEG KAN IKKE HUSKE, HVAD JEG LÆRTE PÅ HØJSKOLEN, MEN JEG VIL ALDRIG GLEMME DET”

Hvad er en højskole?

En højskole er et lille mikrokosmisk samfund i sig selv, hvor eleverne bor på skolen og spiser, hygger og lærer en masse nyt sammen med hinanden, lærerne og resten af personalet. Vi er en skole, der hører under Højskoleloven og vores hovedsigte er dermed, med de fine ord, livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. En højskole er anderledes end alle andre former for skoler. Vi har ingen akademiske krav og kræver ingen faglige forudsætninger ligesom der ikke er nogen eksaminer eller bedømmelser. Vores største mål er at uddanne vores elever til gode, vidende og omsorgsfulde mennesker og samfundborgere. Den største belønning vi kan få er at se vores elever forlade skolen efter 6 eller 12 måneder som stærke unge mennesker,


der har fået en kæmpe bunke nye venner, har lært sig selv bedre at kende og er klar til for alvor at begynde deres liv som voksne mennesker.

Idrætshøjskolen Aarhus er baseret på fem kerneværdier: Samarbejde, Engagement, Respekt, Udvikling og Aktivitet.

Vores elever
Vores elever på de lange kurser er i høj grad unge mennesker i alderen omkring 18-24 år, der bruger 5-12 måneder på højskole som en forberedelse til deres videre liv eller uddannelse. Vores elevgruppe repræsenterer et bredt udsnit af den danske ungdom både i forhold til samfundsmæssig, uddannelsesmæssig og kulturel baggrund og består også af omkring 20% internationale elever fra hele verden.