Sport Science - Idrætshøjskolen Aarhus
Sport Science

Bliv klogere på din krop og din idræt

I Sport Science får du en større teoretisk viden om idrætsbiologiske emner, som blandt andet basal anatomi, bevægelseslære, træningsfysiologi og fysisk træning. Med Sport Science som valgfag kommer du også til få en større bevidsthed om mekanismer bag kropslige funktioner under hvile såvel som under idræt. Derudover kan Sport Science i høj grad også bruges, hvis du overvejer, om en sundhedsfaglig uddannelse (Idræt, Medicin, Fysioterapi osv.) er en retning, du vil gå efter dit højskoleophold.

DSC00580

Analyser, skader og træningsprogrammer

I Sport Science vil vi gennemgå og øve basal anatomi i de vigtigste strukturer i kroppen, der anvendes under idræt. Her vil du også stifte bekendtskab med detaljerede bevægelsesanalyser af velkendte styrkeøvelser og få et indblik i de hyppigste idrætsskader. Vi vil også kigge nærmere på respiration og kredsløb, energiomsætning, aerob og anaerob træning. Derudover vil du også lære at udføre en kravsanalyse til en specifik idrætsgren og derefter udarbejde et træningsprogram med de eksakte træningsadaptationer for øje.

Undervisere

Midlertidig_personale

Rasmus Friislund

Underviser i Outdoor, Move og Sport Science
Rene_personale

René Schmidt

Underviser i Triatlon, Ski & Snowboard, Sport Science, Surfing og Crash

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll til toppen