Omklædningsrummet - Århus Idrætshøjskole
Omklædningsrummet

vær med til at diskutere i omklædningsrummet

Omklædningrummet er Valgfaget for dig, der er vild med sport og de dilemmaer, som er en del af sportens verden. Hvis du er betaget af den magi, der befinder sig i et omklædningsrum, og hvis du er villig til at dele ud af dine egne oplevelser/refleksioner omkring sport, og samtidig er nysgerrig på andres holdninger til sportens store såvel som små spørgsmål. Alt dette bliver sat i spil i Omklædningsrummet på et hav af måder for at gøre det mest mulig interessant at diskutere, reflektere og blive klogere på den verden vi holder så meget af. Det kan fx være at lave podcast om transkønnedes deltagelse i eliteidræt, reklamefilm for oversete/sportsgrene, som kunne bruge et boost, vendespil om helte og skurke indenfor sport eller udarbejdelsen af ‘OmklædningsHint’. Ja, kun fantasien sætter grænser.

Omklædningsrummet 53E-2

et fortroligt
og socialt rum

Til hver undervisningsgang vil der blive dannet et “omklædningsrum” uanset, hvor vi befinder os – altså et fortroligt og socialt rum, som kan rumme de forskelligheder, som måtte være til stede i form af elevernes holdninger eller personlige historier. Til tider vil undervisningen foregå i et rigtigt omklædningsrum, og andre gange vil vi søge ud af huset for at sætte en passende ramme, så vi forhåbentlig kan skabe den fornemmelse, følelse og/eller stemning, omklædningsrummet skaber.

dyk ned i sportens
små og store dilemmaer

Vi dykker ned i alle de politiske, etiske og moralske dilemmaer, som sporten afføder – uanset om det er på eliteplan eller i foreningsidræt. Blandt andet belyser vi emner som transkønnede i sport, sportsstjerners skandaler, doping, “den perfekte atletkrop”, ekstremsport og når politik bliver en afgørende del af sport. For hvad stiller vi op når atleter skifter køn og pludselig vinder samtlige konkurrencer, fordi de har nogle biologiske fordele? Skal ekstremsport forbydes fra sendefladen, fordi der er en risiko for dødsulykker? Og skulle Danmark nogensinde have spillet videre i kampen mod Finland, da Christian Eriksen kollapsede på banen?
Spørgsmål som disse er noget af den slags indhold vi vil forsøge at komme omkring i Omklædningsrummet.

Omklædningsrummet 53E-9

Undervisere

Omklædningsrummet 53E-10

Lasse Tougaard

Underviser i Fodbold/Fodboldakademi, Omklædningsrummet, Kultur 360 og Multisport

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll to Top