Move - Idrætshøjskolen Aarhus
Move

Træning for dit indre legebarn

I Move vil du opleve en ny og mere varieret og alsidig træning, end du er vant til. Og du vil samtidig opdage uudforskede muligheder, din krop rummer for bevægelse. Bevægelse er meget mere end en løbetur i skoven, en tur i fitnesscenter eller halvanden times idræt i en forening. Som børn kan vi kravle, klatre, lege, sidde i hug, kaste, tumle osv., men som voksne bruger vi ikke de bevægelser mere, og pludselig er vi slet ikke i stand til at lave dem mere. I Move vil vi fokusere på igen at åbne op for disse bevægelser, og så vil vi udforske de alternative bevægelsesmuligheder, der findes, og som er blevet glemt i nutidens “træningskultur”.

Move-21

Træning, som du ikke har prøvet det før

Når der er Move på skemaet, kan du glæde dig til en spændende undervisning, hvor vi starter ud med opvarmning, inden vi træner en ny bevægelse/øvelse, der som regel er meget mere krævende, end de øvelser, vi bruger i dagens workout. Herefter leger vi med de bevægelsesøvelser, vi har lært de foregående gange, inden vi går videre til dagens workout. Når vi alle er godt brugte, slutter vi dagen af med en god og vigtig omgang udstrækning. I vores undervisninger vil du blandt andet stifte bekendtskab med gymnastikringe, slackline og parkour. Du kommer ikke til at kede dig, og du skal nok blive stærkere og mere bevægelig.

10 Parametre i fokus

I løbet af din tid med Move på IHÅ vil vi sammen have fokus på disse 10 parametre, som du helt sikkert vil forbedre dig på:

Arbejdskapacitet, styrke, koordination, balance, mobilitet, reaktion, hurtighed, agility, kropsbevidsthed og præcision.

Når du bliver bedre til de 10 parametre, vil overførbarheden til de fysiske og tekniske krav i enhver sport være stor, og du vil have let ved at lære nye teknikker, som kræver bevægelse. Hver træning vil tage udgangspunkt i en eller flere af de nævnte bevægelsesparametre, mens vi henter inspiration fra sportsgrene som blandt andet gymnastik, kampsport, og calisthenics.

Move-13

Undervisere

Midlertidig_personale

Rasmus Friislund

Underviser i Outdoor, Move og Sport Science

mærk stemningen på ihå med en rundvisning

Overvejer du, om du skulle tage på højskole, men er du i tvivl, om det er noget for dig? Så kom og besøg os. Den bedste måde at blive afklaret på er ved at mærke stemningen, møde de mennesker, der er på højskolen, og se vores omgivelser og mange faciliteter med egne øjne.

Livet på #IHAARHUS

Scroll til toppen