Trips at IHAA

While you are a student at our school you’ll have the opportunity to go with us on a number of different trips.

Some of the trips are study trips for specific classes while others are study trips for the entire school.Nogle rejser er tilknyttet et specifikt idrætsspeciale mens andre ture er fælles for hele skolen. Common to all the trips are, that they are paid for seperately. However, unless otherwise stated the price for the trip is including all your expenses such as transport, room, board and classes and activities during the trip. All you need to bring is a bit of pocket money.


Sign up for the different trips are binding, but don’t worry. We won’t ask you to sign up until you have arrived at the school and have had a chance to hear a lot more about the trips.

You can read about the different trips below.

Rejser forår 2016

Skitur til Frankrig

Skituren til Frankrig er delt i to uger og ligger i uge 5 og 6, 2016. Den første uge er for de elever, der har valgt at være en del af skilinjen, og i den anden uge kommer resten af højskolen derned og gør skilinjen selskab på pisterne.

I 2016 rejser vi til skiområdet Valmenier/Valloire, der byder på 150 km. pister. Her bor vi i ferielejligheder midt på bjergsiden og selvfølgelig med en skilift lige ovre på den anden side af gaden.

Den første uge byder på rent skilinje-nørderi. Der vil blive planlagt forskellige workshops og træninger ud fra jeres behov, og vores instruktører vil også tage jer med ud og køre offpiste. Det er også i denne uge, at du har mulighed for at uddanne dig til Alpin Klubinstruktør.
Læs mere om uddannelsen her.

Uge 6 er som sagt den uge, hvor hele højskolen er afsted på skitur. Denne uge byder på masser af højskolehygge og lærerige timer på pisterne. I inddeles i mindre hold ud fra tidligere erfaring og i disse hold er der hver formiddag skiskole. Nogle hold vil blive undervist af de af jeres højskolekammerater, der er nyuddannede skiinstruktører, mens vores  skiinstruktører underviser de andre hold. Selvom du måske er en erfaren skiløber vil du blive overrasket over, hvor langt dit skiløb kan rykke sig, når du får fokus på din teknik.

Udover skiskole er der selvfølgelig også tid til lidt “fri leg” på pisterne og om aftenen er der samling med højskolesang og selvfølgeligt, og næsten vigtigst af alt, kåring af dagens styrt.

Hvornår: Uge 5 og 6, 2016
Pris: Ca. 5.500,- per uge. Denne pris er inkl. transport, kost, logi, udstyrsleje, liftkort og undervisning.

Da denne tur ligger tidligt på forårsopholdet vil du, af hensyn til vores planlægning, i december måned blive spurgt om du vil med på turen.

Læs mere om skilinjen på IHÅ

Skitur til Canada

Denne tredje rejseuge på ski er en skilinjetur, hvor vi rejser ud i verden. Hvor vi rejser hen i foråret 2016 er endnu ikke fastlagt.

Tidligere år er vi rejst til Whistler Blackcomb i British Columbia, Canada. Whistler Blackcomb er flere gange blevet kåret til Nordamerikas bedste skiområde. I den tredje rejseuge bruger vi vores nyligt forbedrede evner til at opleve de anderledes og fantastiske pister og sne, som vi finder ude i verden. Forhåbentligt får vi noget pudder at køre i.

Fodboldtur til Tyskland og Holland

I marts måned tager vi på en kombineret træningslejr og oplevelsestur til fodboldklubber, kampe og fankulturer i Bundesligaen og Æresdivisionen. Med base på et hotel på grænsen mellem Holland og Tyskland, når vi bl.a. at træne 3-4 gange på græs, se, opleve og analysere 2-3 kampe, besøge Ajax’ berømte fodboldskole, og være turister i Amsterdam. Her slutter vi gerne turen af med Champions League på en sportsbar.

Hvornår: Uge 11, 2016
Pris: ca. 4000,-

Læs mere om fodbold på IHÅ

Club La Santa

På forårsopholdet har nogle specialefag Club La Santa som destination for deres studietur. Det er bl.a. volley, fitness, tennis og dans, der bliver lokket af muligheden for at dyrke deres sport med frisk inspiration fra stedets dygtige instruktører.

Du vil få rig mulighed for at træne dit specialefag i denne uge, men turen vil også byde på masser af fælles højskoleånd, samlinger mm. Der vil også være mulighed for at prøve nogle af alle de andre muligheder La Santa byder på, såsom triathlon, surfing og mountainbike.

Hvornår: Uge 11, 2016.
Pris: ca. 5.900,-


Outdoor Adventure

Adventuretur i Danmark, 21.-23. februar
På den første outdoortur i foråret bliver vi i Danmark. Vi skal ud og sove i shelters og teste kokkeevnerne på en trangia. Turen er træning og forberedelse til de længere ture i Norge og Sverige, og I skal prøve og vandre med fuld oppakning, prøve kræfter med mountainbike og en masse andet.

Fjeldtur i Norge, uge 11
Vi tager på langrendstur i de smukke norske fjelde. Vi overnatter i en lille hyggelig hytte og udforsker de norske fjelde på langrendsski. Tænk fantastisk natur, masser af sne, iglo-bygning og højskolehygge i lejrbålets skær.


Sverigestur, 9.-12. april

 

Kajaktur i sommerskolen, 2.-4. juni
I sommerskolen smider vi det faste skema ud af vinduet og udnytter de fantastiske muligheder Danmark byder på, når det gælder udendørsaktiviteter. Dette betyder også at denne kajaktur er for alle dem, der har lyst til at tage med og ikke kun outdoor-elever. Afhængigt af vejr- og vindforhold sejler vi fx. på Limfjorden eller Mariagerfjord og overnatter i telt, hvor vi kommer frem.

Pris: ca. 2.500,- (samlet)

Sangskrivercamp på Samsø

Sidst i maj måned tager vi på en tredages sangskrivercamp på Samsø, hvor vi booker os ind i Poul Krebs’ studie, Dansebjerg. Dansebjerg er en stor villa, der er bygget om til studier og indkvartering for professionelle musikere. Stedet emmer af atmosfære og er et yderst inspirerende sted at arbejde. Ud over Poul Krebs har navne som Nephew og Veto indspillet på Dansebjerg.


Læs mere om sangskrivning på IHÅHåndboldtur

I foråret kan man som håndboldelev tage med på en kombineret trænings- og oplevelsestur, der muligvis går til Tyskland. Destinationen er endnu ikke helt fastlagt, men du kan forvente besøg i flere klubber, hvor vi både selv får mulighed for at træne, men vi skal også se kampe med nogle af de store ligahold. Der bliver selvfølgelig også tid til at opleve lidt kultur og historie, hvor vi kommer frem.

Hvornår: Uge 11
Pris: ca. 2.500,- (3-4 dage)

Læs mere om håndbold på IHÅ

Surfcamp på vestkysten

Som en del af sommerskolen i forsommeren er der mulighed for at komme med på en tredages surftur til Hvide Sande.

Vi prøver både kræfter med vestkystens bølger og leger på wakeboard og vandski i kabelpark.

Læs mere om surfing på IHÅ


Dykkerrejse til Egypten

Denne dykkerrejse er lidt speciel fordi den ligger lige efter I har afsluttet jeres højskoleophold. Ellers er det en højskolerejse som alle andre – I har en eller flere højskolelærere med, deltager i samlinger, har fællesaktiviteter og højskolehygger med stort H. Derudover skal der selvfølgelig dykkes eller snorkles.

Vi rejser til Egypten, der byder på fantastiske dykkermuligheder. Vi har tidligere besøgt Hurghada. Prisen for turen er inkl. transport, hotel og morgenmad. Dykning eller snorkling betales per dag, og det er ikke et krav at ville dykke eller snorkle for at tage med.

Hvornår: Uge 25
Pris: ca. 5.200,- (afhænger af antal deltagere)

Rejser efterår 2016

Club La Santa

Club La Santa på Lanzarote er en kendt destination i sportsverdenen. Her finder du et behageligt varmt klima, gode træningsforhold og faciliteter samt forrygende instruktører.

Så når det danske novembervejr er ved at opnå sin maksimale tristesse vender hele skolen ryggen til den grå hjemstavn og drager sydpå. Turen til La Santa er en fælles rejse, hvor vi flytter undervisningen ned til Lanzarote. Her nyder vi det dejlige vejr og lader os inspirere af stedets instruktører. Der er intet bedre end at få vendt hele træningsrutinen på hovedet og møde nye udfordringer.


Tidspunkt: 13.-20. november 2015
Pris: Ca. 5.900,-Outdoor adventure

Outdoor Adventure i efteråret 2016 byder på tre ture med overnatning.

Havkajaktur i Danmark, sidst i august.
Efter at være blevet fortrolige med havkajakkerne i svømmehallen og på Aarhus-bugten tager vi ud på en længere tur. Vi sejler langs kysten, slår lejr, overnatter og sejler videre næste morgen. Vi nyder hinanden, naturen og havet – måske vi er så heldige at et marsvin kommer forbi.

Sverigestur, oktober.
Vi pakker cyklerne og cykler mod færgen og Sverige. Aftenerne tilbringes omkring bålet og nætterne i en primitiv hytte. Dagene er pakket med aktiviteter og vi prøver blandt andet kræfter med både klatring og rafting.

Decembertur i Danmark – Den personlige udfordring – først i december.
Vi runder Outdoor af med en udfordring. Overnatning under åben himmel i december kan være koldt, det indrømmer vi gerne. Men som et rutineret outdoorhold kan vi klare det. Denne sidste tur er din mulighed for at udfordre dig selv og måske overskride grænser som du i august måned ikke havde troet muligt.

Læs mere om Outdoor på IHÅ

Skitur til Østrig

I efteråret består skilinjen af en uges skitur til Hintertux i Østrig.

Turen er en rigtig højskoletur med masser af social hygge, aften-samlinger og selvfølgelig kåring af de bedste styrt. Der vil hver dag være undervisning med vores dygtige skiinstruktører på pisterne, hvor I vil træne forskellige aspekter af skiløb. Du kan forvente at forbedre din teknik og egenfærdighed væsentligt i løbet af ugen. I vil selvfølgelig også få mulighed for at udforske skiområdet på egen hånd.

Hvornår: November
Pris: ca. 5.200,- (inkl. transport, kost, logi, liftkort, undervisning og udstyrsleje)


Sletten

Turen til Sletten er en fælles rystesammen-tur for hele højskolen. I en uge i september flytter vi hele højskolen til den store FDF-lejr, Sletten, der ligger smukt ved Silkeborgsøerne.

Ugen på Sletten byder på masser af udendørsaktiviteter og muligheder for at sejle i kano, klatre, løbe orienteringsløb, køre MTB og selvfølgelig højskolehygge med fællessang og skumfiduser omkring bålet.

Hvornår: Uge 37, 2015
Pris: 0,- (inkl. i dine skolepenge)